MotoGP

Hivatalos: Törölték a Thai Nagydíjat

Az FIM, az IRTA és a Dorna Sports nemrég jelentette be, hogy sajnálatukra a pandémia helyzet miatt ebben az évben is – akárcsak 2020-ban – kénytelenek törölni a thaiföldi MotoGP futamot.
Eddig két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben járt a mezőny Thaiföldön, mely során mindkétszer Marc Marquez nyerte a távol-keleti viadalt. A Repsol Honda spanyol motorosa az első évben Andrea Doviziosot, a második évben pedig Fabio Quartararot győzte le egy-egy igen szoros befutó alkalmával. Most biztossá vált, hogy továbbra is várnunk kell arra, hogy ezen a versenyhelyszínen esetleg hasonlóan izgalmas futamokat láthassunk, mivel idén sem látogat a MotoGP Thaiföldre. Az ok és az indok természetesen a koronavírus okozta világjárvány, mely továbbra is megnehezíti az ilyen és ehhez hasonló sportesemények rendezését. Az egyébként október 15-17-i hétvégére tervezett nagydíj kiesésével elvileg további kilenc futam várható még idén.
Azért is használjuk az „elvileg” szót, mivel egyes földrészeken, vagy éppen országokban bár javult a pandémia helyzet, azonban az úgynevezett delta variáns terjedésével őszre újabb járványhullámmal számolnak a szakértők. Kezdenek megugrani például az esetszámok az Egyesült Államokban is, mely akár az október 3-ára tervezett Amerikai Nagydíjat (melyet egyébként is az év elejéről helyeztek át a szezon második felére) ismét veszélybe sodorhatja, vagy éppen emlékezzünk vissza, hogy a szezont előtti malajziai tesztek pont a beutazási korlátozások miatt maradtak el. Habár a Maláj Nagydíj helye (október 22-24.) ugyancsak biztosnak tűnik a naptárban, azonban ahogy azt itthon mondják: Addig még sok víz lefolyik a Dunán. A feljebb már említett Thai Nagydíj esetleges más helyszínnel történő pótlásáról egyelőre nincsen bejelentés, mindössze annyi, hogy fontolóra veszik ezt a lehetőséget.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások