WTCR

Hivatalos: Törölték a WTCR hungaroringi szezonnyitóját

A folyamatos halasztások után ezúttal egy törlés következett. Sajnálatos módon ezt a versenyhétvégét nem lehet a helyszínen pótolni majd az év későbbi szakaszában.
Miután Magyarországon tiltott lett minden olyan rendezvény, melyen 500-nál több ember vett volna részt, így a WTCR magyarországi idénynyitó hétvégéjét törölni kellett. Íme a Hungaroring közleménye:

„A Hungaroring közleménye
A nemzetközi helyzetre és a Magyar Kormány szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen.
A Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt hetekben előrelátóan folyamatosan egyeztetett a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság szervezőivel az esetleges halasztásról, ám minden közös törekvés ellenére a WTCR esetében nem opció a későbbi időpont, így ezt a futamot az idén nem tudjuk megrendezni a Hungaroringen.
A kamion Európa-bajnokság szervezőjével sikerült egy mindkét fél számára megfelelő időpontot találni, amely a tervek szerint a június 13-14-ei hétvége. Ezzel kapcsolatos remek hír a szurkolóknak, hogy ugyanakkor, ugyanitt, vagyis a Hungaroringen tartják meg az enduro-világbajnokság aktuális futamát, amely kétségkívül izgalmasabbá teszi a programot. Természetesen ezzel az eseménnyel kapcsolatban is folyamatosan egyeztetünk az Operatív Törzzsel és az Országos Tisztifőorvosi Szolgálattal, valamint betartjuk a Kormány külső- és belső rendezvényekkel kapcsolatos döntését.
A Super Racing Fesztiválra elővételben megvásárolt jegyek árát visszatérítjük. Kérjük azokat, akik március 31-ig nem kapnak értesítést ezzel kapcsolatban, lépjenek kapcsolatba azzal az irodával, amelytől a jegyet vásárolták."


A TouringCarTimes szakoldal információ szerint a hétvége Aragónban (így a spanyol helyszín versenyhétvégéjébe építik be) kerül pótlásra, méghozzá július 3 és 5 között, miközben a németországi, valamint a szlovákiai versenyeknek új időpontot keres jelenleg az Eurosport Events. Amennyiben ezeket is törölni kellene, úgy Portugáliában, Ausztriában, Kínában, vagy éppen Dél-Koreában rendezhetnek egy-egy harmadik versenyt pótlásképpen.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások