F1

HIVATALOS: Vettel távozik a Ferraritól 2020 végén

A négyszeres világbajnok nem tudott megegyezni az olaszokkal. A kérdés most az, hogy ki érkezik a helyére, ő pedig vajon hol folytatja pályafutását.
Hivatalossá vált a korábban felröppenő pletyka: Sebastian Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól hat közösen eltöltött szezon után. Bár a Ferrari csalódott amiatt, hogy nem jött össze közösen a hőn áhított világbajnoki cím, Mattia Binotto nyilatkozata alapján már érett a döntés. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Együtt hoztuk meg ezt a döntést, és úgy érezzük, hogy így lesz a legjobb. Nem volt könnyű eljutni a döntésig, hiszen Sebastian óriási értéket képvisel versenyzőként és magánemberként is. Nem volt semmi különleges oka, hogy ez lett a vége, de már sokat mondták, hogy lejárt a közös időnk. Végül tisztelettel válunk el egymástól, és a döntést is közösen hoztuk meg. Köszönjük a közösen eltöltött időszakot Sebastiannak, hiszen rendkívüli profiságával, és az emberi értékeivel is támogatta a csapatot ebben az ötben évben, és remek közös pillanataink voltak. Nem jött össze a világbajnoki cím, ami az ötödik lett volna számára. Reméljük, hogy még így is lesz egy hihetetlenül jó 2020-as szezonunk.”

Vettel, aki egyébként pletykák szerint a Renault-tól és a McLarentől kapott ajánlatokat 2021-re, a következőket mondta az elválásról: „A legjobb eredmények elérése érdekében fontos, hogy harmóniában legyen a versenyző és a csapat. Rá kellett jönnünk, hogy nekem és a csapatnak sem feltétlenül az a vágya, hogy 2020 után is együtt folytassuk. A pénzügyi dolgok nem játszottak közre. Nálam sose számít akkor, amikor bizonyos döntéseket kell meghozni, és soha nem is fog. Az elmúlt hónapok eseményei rávilágítottak arra, hogy valójában mik is fontosak az életben. Fel kell használnunk a képzelőerőnket, hogy alkalmazkodjunk ehhez a megváltozott helyzethez. Én magam annyit mondhatok, hogy hosszasan gondolkodom majd azon, hogy mi legyen a jövőben.”

„A Scuderia Ferrari mindig is egy nagyon különleges helyet foglalt el a Formula-1-ben, és remélem, hogy eléri a sikereket, amiket megérdemel. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, és különösen a tifosinak, hiszen folyamatosan elképesztő szurkolást kaptunk szerte a világon. A mostani célom az az, hogy szépen fejezzem be a ferraris időszakomat. Remélem, hogy lesznek még gyönyörű pillanataink idén, amiket hozzáadhatunk a korábbi közös sikereinkhez.”


A német egyébként eddig 14 futamgyőzelmet szerzett a Ferrari színeiben 2015 óta, és bár a világbajnoki cím nem jött össze, valamint az előző szezonban nehézkessé alakult a kapcsolata Charles Leclerc teljesítménye miatt, láthatóan már ő sem szerette volna folytatni a maranellói csapattal.

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások