MotoGP

„Hölgyeim és Uraim, üdvözöljék Mr. Danilo Petruccit!”

A Tech3 KTM csapatfőnöke, Herve Poncharal nagyon örül annak, hogy az olasz náluk folytatja pályafutását, és reméli, hogy ezzel még előrébb tud lépni a csapat.
A tegnapi folyamán két fontos bejelentés is történt a gyorsaságimotoros-világbajnokságban: Az egyik (és talán fontosabb), hogy kiderült, Danilo Petrucci nem hagyja el a kategóriát, hanem a Tech3 KTM-nél versenyez 2021-től Iker Lecuona mellett, a másik pedig, hogy Miguel Oliveria Pol Espargaro helyére szerződik a gyári KTM-nél – a szerződésekről (főként Petrucciról) a Tech3 csapatfőnöke, Herve Poncharal nyilatkozott:

„A kényszerszünet alatt a gyári KTM-mel együtt kellett gondolkodnunk arról, hogy kik alkossák majd a 2021-es felállást” - idézi a szakember szavait a Crash.Net szakoldal. „Amióta Pol Espargaro elhagyta a csapatot, nagyon sokat tárgyaltunk, és végre sikerült megállapodunk. A gyári csapatnál egy álomduó fog versenyezni Miguel Oliveira és Brad Binder személyében, ők pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon erősek lesznek.”

„És most Hölgyeim és Uraim, jöjjön a nagy meglepetés: üdvözöljék Mr. Danilo Petruccit, aki a 2021-es szezontól nálunk fog versenyezni. Nagyon tiszteljük Danilót. Ő egy normális srác, mindig köszön mindenkinek, nagyszerű karizmája és humorérzéke van. És ami ennél még fontosabb, hogy csapatjátékos, és már futamot is nyert a MotoGP-ben. Sosem felejtjük el a tavalyi győzelmét Mugellóból, ami nagyon fontos számára. Olasz versenyző olasz motoron. ráadásul legyőzte Marc Marquezt és Andrea Doviziosót is. Úgy gondolom, hogy a tapasztalataival és tudásával segíteni tudja a projektünket, hogy fejlődjünk és előrelépjünk. Mindig pozitív a hozzáállása, mindent megoszt a csapattal, ami már szinte egy családként viselkedik.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások