Moto2

Hopkins szerint Joe Robertsnek megvannak a képességei a MotoGP-hez

A honfitárs szerint csak idő kérdése, mire a Moto2 szezonnyitóján nagyot robbantó versenyző feljut a királykategóriába.
Remekül indul Joe Roberts 2020-as éve a Moto2-ben. Az amerikai KTM vázról Kalexre váltott az idei szezonra, és egyből körrekordot döntve pole-pozíciót szerzett Katarban, valamint viszonylag jól tartalékolt a verseny során is, és végül a negyedik helyen ért célba. Bár ez lehet, hogy csak egyszeri felvillanás, rengetegen beszéltek arról, hogy sokat látnak a fiatal motorosban. Természetesen közéjük tartozó a korábbi MotoGP-versenyző John Hopkins is, aki a tavaly decembertől kezdve tanácsadóként segít fiatal honfitársának. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Szerintem Joe motorozási stílusa és képességei elegek ahhoz, hogy a MotoGP-be kerüljön. Ő dönti el, hogy mik a tervei, de a tehetsége megvan hozzá, hogy sikeres legyen a királykategóriában is. Természetesen még van mit tanulnia, de az év kezdetén megmondtam neki, hogy egyedüli amerikaiként jó helyzetben van. Innentől kezdve az a cél, hogy minél tovább jól teljesítsen, és kiérdemeljen egy ülést a GP-ben. Mindenképpen ennek kell lebegnie a szeme előtt, de nem szabad elsietni ezt a lépést. Lehet, hogy inkább megéri még egy évet maradni, hogy megszerezd a bajnoki címet, és utána érdemesebb feljebb lépni.”

„Már több emberrel is beszéltem lehetséges szerződésekről, de majd őt is meg kell kérdeznem, hogy milyen úton szeretne haladni. Én teljesen rá szeretném bízni, hogy meddig akarja húzni a tanulási időszakot. Lépésről lépésre kell haladni, és reális látni a dolgokat, hiszen a nagy ugrások ritkán sikerülnek jól. Végül is ő dönt. Szerintem megvan a képessége ahhoz, hogy a lehető legjobb lehetőséget válassza.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások