WTCR

Huffé a második időmérő, Michelisz baleset után a 12. (frissítve)

Makaó királya szerezte meg az utolsó futamra a pole-pozíciót, magyar szempontból viszont roppant pechesen alakult a második kvalifikáció: Norbi a Q1 végén ütközött, az összetettet két ponttal vezető Guerrieri viszont befért a top 10-be.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Néhány órával az első időmérő után következett is a három részből álló második kvalifikáció a WTCR-esek számára Makaóban. A két PWR Cupra számára izgalmasan teltek a Q1 első percei: Mikel Azcona a Lisszabon-kanyarban koccolta le a falat, míg a Daniel Haglöf helyét erre a hétvégére átvevő Robert Dahlgrennek Jim Ka To ment neki. A piros zászlót azonban egy másik szabadkártyás, Terence Tse váltotta ki szűk tíz perc elteltével – ekkor Niels Langeveld, Yvan Muller, Michelisz Norbert, Tassi Attila volt az élmezőny sorrendje.
 
Az igazi dráma azonban az első etap végén jött: Gordon Shedden állt bele a falba, a mögötte érkező Tiago Monteiro és Esteban Guerrieri még el tudta kerülni az Audit, az argentin takarásában érkező Michelisz viszont már nem: alaposan összetört a magyar pilóta autójának eleje. Ezzel ismét előkerültek a piros zászlók, s véget is ért a Q1, amelyet ugyan negyedik helyen zárt Norbi, de a balesettel számára véget ért a tréning. Ahogy Tassi számára is: a KCMG Honda pilótája a 17. pozícióba kvalifikálta magát a vasárnapi versenyekre.
 
A második szakasz első próbálkozásai után a pálya koronázott királya, Rob Huff 2:28,445-ös eredménnyel visszavette a TCR-es pályarekordot. Ezen még aztán javított is a brit, bement 2:28 alá, rajta kívül pedig Nicky Catsburg, Andy Priaulx, Jean-Karl Vernay és Johan Kristoffersson fért még be a Q3-ba. Az első időmérőt megnyerő Muller hatodik lett, Thed Björk a nyolcadik, Guerrieri viszont tizedik, miután pont Gabriele Tarquini nem tudta megelőzni őt a hajrában, így a világkupát kétpontos előnnyel vezető hondásé lett a fordított rajtrácsos pole-pozíció. Michelisz értelemszerűen a 12. helyen végzett, s onnan is fog rajtolni a második és harmadik futamon.
 
A mindent eldöntő utolsó etapban elsőként érkező Huff ugyan nem tudta megközelíteni saját Q2-es eredményét, viszont így sem talált legyőzőre, így a Makaóban kilenc győzelmet arató 2012-es világbajnok zsebelte be a rajtelsőséget. A legközelebb Priaulx került hozzá, majd jött Vernay, Catsburg és a falat is lekoccoló Kristoffersson. A program szombaton 7:55-kor folytatódik az első futammal, amelynek Michelisz Muller mögül a második kockából vághat majd neki.

FRISSÍTÉS: Guerrierit utólag megbüntették Catsburg feltartásáért: az argentin háromhelyes hátrasorolást kapott a második futamra, így bukta az ottani pole-t. Helyette Yann Ehrlacher indulhat majd az élről, míg a hondás a negyedik kockából startolhat.

A 2. időmérő végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások