MotoGP

Iannone: „Le Mans-ra teljesen felépülök”

Úgy tűnik, jót tett a gyári Aprilia olasz motorosának az orvosa által javasolt pihenés, és a sérült lába teljesen rendbe jöhet a Le Mans-ban rendezendő MotoGP versenyhétvégére. Csapattársa, Aleix Espargaro úgy véli, a jerezi teszten sikerült előrébb lépniük, így bizakodó a hétvégével kapcsolatban.
Mindig rosszul jön egy sportolónak egy sérülés, és nem volt ez másként Andrea Iannone sem, akinek a lábsérülése miatt a jerezi tesztet is ki kellett hagynia. Így az Aprilia olasz versenyzője orvosi tanácsra pihentette a lábát, és úgy véli, Le Mans-ban már száz százalékos lesz újra.

„Megpróbálkoztam a teszten motorra ülni, de egyszerűen hiányzott az erő a lábamból, és váltani sem tudtam ennek köszönhetően. Kár, mert ennek a tesztnek fontos szerepet szántunk, hogy tovább fejleszthessünk, ugyanis helyes az az irány, ami felé elindultunk. Aleix is megerősítette, hogy előre léptünk, így abban reménykedem, hogy ez  hétvégén majd az eredményekben is meglátszik majd” – jelentette ki Iannone.
Csapattársa, Aleix Espargaro viszont dolgozott keményen a jerezi gyakorláson, ahol a motor fejlesztései közül annak nyomatékát, súlyelosztását, valamint az új hátsó felfüggesztést tesztelte.

„Nagyon fontos állomása volt a jerezi teszt a csapat életében, hiszen képesek voltunk ismét előre lépni, és így mehetünk Le Mans-ba. Rengeteg adat áll a rendelkezésünkre, az új elemek segítségével jobb eredményeket is értünk el, így az elemzések után kell eldöntenünk, hogy ezekből mennyit vetünk be már a hétvégén. Mindenesetre optimista vagyok” – jegyezte meg a spanyol motoros, aki annak ellenére a 12. helyen áll összetettben, hogy Austinban például nullázott.

Fotó: Aprilia Team


Hozzászólások