MotoGP

Iannone meghallgatását októberre halasztották

Eredetileg augusztusra ígérték az ítéletet, a WADA azonban kérte a tárgyalás elhalasztását, így Iannone álláspontját október 15-én hallgatják meg.
Andrea Iannone 18 hónapos eltiltást kapott a versenyzéstől, miután a tavalyi Malajziai Nagydíj hétvégéjén pozitív lett a doppingtesztje. Az ítélet után az olasz elmondta, hogy nem ért egyet a döntéssel és küzdeni is fog ellene, hiszen ételmérgezés miatt került a szervezetébe a nem megengedett szer, ennek következtében pedig be is nyújtotta fellebbezését a Nemzetközi Sport Döntőbíróságnál. Az ítéletet augusztusra ígérték, azonban a WADA, azaz a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (akik szintén fellebbeztek a döntés ellen, és a lehető leghosszabb, négy éves eltiltást kérték az olaszra) sikeres kérvényt nyújtott be, hogy a döntést napolják el október 15-re, tudta meg a Motorsport.com.

Iannone csapata, az Aprilia eddig is kiállt az olasz mellett, a vezérigazgató Massimo Rivola pedig megerősítette, hogy továbbra is támogatni fogják: „Ez a helyzet nagy nehézségeket okoz nekünk, de megvárjuk, hogy tisztázzák Andreát, ez a szándékunk.” A vezérigazgató egyébként egyenesen abszurdnak nevezte az ítéletet, de korábban többen - köztük Jorge Lorenzo és Max Biaggi - is kiálltak az apriliás mellett, míg a spanyol biztos Iannone ártatlanságában, a Moto3-as csapatfőnök szerint „ellentmondásos” ítélet született.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások