F1

Így nézhet ki az F1 2020-as naptára az európai versenyekkel

A száguldó cirkusz nemrégiben kiadott naptártervezete szerint július és szeptember között lesznek megtartva az európai futamok.
Hosszú, már-már szüntelen várakozás, és a téli tesztek után úgy tűnik, hogy végre elindul a Formula-1 2020-as szezonja, minden valószínűség szerint dupla fordulós versenyhétvégékkel és zárt kapuk mögött. Az első futam elvileg Ausztriában lesz megtartva július 5-én, majd a mezőny Magyarországra utazik, így helyet a cserél Brit Nagydíjjal, miután az ottani miniszterelnökség úgy határozott, hogy minden külföldről érkező személynek le kell töltenie a 14 napos karantént az országban jelenlévő koronavírus-járvány miatt, és ez alól a királykategória egyetlen tagja sem kivétel.

Ugyanakkor a Red Bull Ringhez hasonlóan Silverstone is két futamot rendezne, majd ezután következne az eredetileg május 10-re tervezett Spanyol Nagydíj a Circuit De Catalunyán. Kérdéses volt, hogy mi lesz a sorsa, de a kormány végül igent mondott, így végül a Belga Nagydíj is megrendezésre kerülhet, és az európai szezon egy héttel később a legendás monzai aszfaltcsíkon zárulna.

A kontinensen kívüli versenyhétvégék sorsa egyelőre még bizonytalan, Szingapúr például már azt is felvetette, hogy az is lehetséges, hogy nem tudják lebonyolítani a saját futamukat. A története első autósportos hétvégéjére készülő Vietnám novemberben, míg Bahrein és Abu Dhabi decemberben fogadhatja az F1 mezőnyét.

Az előzetes 2020-as versenynaptár:
Július 3-5. – Ausztria
Július 10-12. – Ausztria
Július 17-19. – Magyarország
Július 31 - Augusztus 2. – Nagy-Britannia
Augusztus 7-9. – Nagy-Britannia
Augusztus 14-16. – Spanyolország
Augusztus 28-30. – Belgium
Szeptember 4-6. – Olaszország

Fotó: Daimler Media Site

 


Hozzászólások