MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Íme a MotoGP téli programja – 3+1 hivatalos teszt vár ránk

Habár a 2021-es MotoGP szezon múlt hétvégén ért véget, azonban rögvest megkezdődik a felkészülés a 2022-es évadra, melynek jegyében november 18-án máris egy hivatalos kétnapos jerezi teszten vesznek részt a jövő évi mezőny versenyzői.
P1race.hu 2021.11.17. 13:58:27
Annak ellenére, hogy MotoGP versenyeket ugyan nem rendeznek majd az elkövetkezendő négy hónap során, nem kell senkinek erre az időre teljes mértékben lemondania kedvenc sorozatáról, hiszen a megszokott módon téli tesztekkel hangolódhatunk majd a 2022-es szezonra. November 18-án kapásból itt az első ilyen (kétnapos) esemény, mégpedig a spanyolországi Jerezben, ahol számos versenyzői, vagy éppen technikai újdonságra számíthatunk. Ne feledjük például: öt újoncunk is van a királykategóriában. Darryn Binder a Moto3-ból szerződött a szatellit Yamaha istállóhoz Andrea Dovizioso mellé, míg a másik négy érkező a Moto2-ből lép feljebb. Fabio Di Giannantonio egy Ducatin ül majd a Gresini Racing színeiben, Marco Bezzecchi szintén a bolognaiak versenymotorján debütálhat Valentino Rossi csapatában a VR46-nál, míg Remy Gardner és Raul Fernandez pedig a Tech3 KTM új szerzeményei. Utóbbi kettőnek egyébként szeptemberben már kipróbálhatta a KTM MotoGP gépét még a szezon közben rendezett hivatalos misanói teszten.
 
Annyi bizonyos, hogy a tesztet kihagyja a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez, aki kettős látással bajlódik, és egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor ülhet ismét motorra. Nemrég már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy alsó hangon a teljes  2022-es előszezon kiesik majd neki. A Hondának így újfent egy „Marquez-mentes” vésztervvel kell előállnia és lényegesen jobban támaszkodni másik három versenyzőjükre, továbbra a tesztpilótára Stefan Bradl-re. A téli tesztek során érkeznek majd a technikai újítások is, hiszen ne feledjük, hogy véget ért a fejlesztési zárlat, vagyis immáron a motorblokkokhoz is hozzányúlhatnak a gyártók. Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megjegyezni, hogy a lenti hivatalos teszteken kívül természetesen a márkák privát tesztnapokat is szervezhetnek tesztversenyzőikkel, továbbá az újonc pilótáknak extra napjaik is vannak. A két kisebb géposztályban nem hivatalos, nagyobb résztvevő létszámmal kecsegtető tesztekre ugyancsak lehet számítani.
 
2021. november 18-19. Jerez MotoGP
2022. február 5-6. Sepang MotoGP
2022. február 11-13. Mandalika MotoGP
2022. február 22-24. Portimao Moto2 & Moto3

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast