Formula-E

Ismét Da Costa szerezte meg a pole-t Berlinben

Elképesztően magabiztos a portugál.
Szünet nélkül folytatódott a Formula-E mega-fináléja a berlini Tempelhof reptéren, a tegnapi naphoz hasonlóan ismét a fordított vonalvezetésen, a cikk elején viszont meg kell említenünk, hogy a BMW-s Maximilian Günthert kizárták a tegnapi versenyből, ugyanis a német túllépte a megengedett energialimitet. A harmadik szabadedzést Lucas di Grassi zárta az élen, most pedig jött az első hatos csoport, az időmérőt Stoffel Vandoorne kezdte meg, az első kört azonban Antonio Felix Da Costa zárta az élen, több mint 3 tizedet verve Sam Birdre, őket követte a fent említett Günther, Vandoorne, Alexander Sims és Mitch Evans.

A második csoportban Nyck De Vries kezdett a legjobban, a holland felugrott a második helyre, a délelőttöt élen záró Di Grassi pedig a harmadikra. Sebastian Buemi azonban még Da Costánál is jobban teljesített, a svájcinak sikerült az első helyre kerülnie, amivel ideiglenesen övé volt a pole-pozíció, mindössze 12 ezred másodperccel. A következő hatosból Robert Frijns tette oda magát a legjobban, megelőzve a mercedeses De Vriest, Felipe Massa és a botrányáról elhíresült Daniel Abt pedig csak a mezőny végére értek oda. Az időmérő utolsó szakaszában egyedül Alex Lynn-nek sikerült az élmezőnybe verekednie magát a Mahindrával, a superpole-ért folytatott harcban pedig már csak az volt a kérdés, megállítja-e valaki Buemit?

A superpole-szakasz elején Di Grassi 1:07.292-vel állt az élre, De Vries viszont nála is gyorsabb volt majdnem 4 tizeddel. Frijnsnak sikerült kettőjük közé kerülnie a második helyre. Továbbra is tény, hogy a Techeetah a mezőny legerősebb autója, Da Costa elképesztő körrel majdnem 5 tizedet adott az akkor élen álló Lynnek, Buemi pedig már nem tudott válaszolni Da Costa idejére, így a portugál szerezte meg a pole-t az esti futamra.

Az időmérő végeredménye:

Fotó: ABB Formula-E / Twitter


Hozzászólások