Egyéb autósport

Ismét Rossi volt az úr a Monza Rally Show-n

Zsinórban negyedszer, összességében pedig már hetedik alkalommal nyerte meg a Monza Rally Show-t Valentino Rossi és navigátora, Carlo Cassina. A „Doktor” komoly fölényben volt a 2018-as kiíráson, a második helyen egy finn kettős végzett egy perc fölötti hátránnyal, a harmadikon pedig kétperces lemaradással egy olasz páros zárt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

1978 óta rendezik meg hagyományosan a Monza Rally Show-t a legendás olasz versenypályán, az elmúlt harminc évben mindössze kétszer, 2001-ben és 2002-ben maradt el a rendezvény. A 2018-as mezőnyben a legnagyobb név egyértelműen a versenyt már hat alkalommal megnyerő Valentino Rossi volt, de rajthoz állt például a más szakágakból már ismert Marco Bonanomi és Davide Valsecchi is.
 
A „Doktor” és navigátora, Carlo Cassina idén nem sok esélyt hagyott az ellenfeleknek: a háromnapos verseny kilenc szakaszából nyolcon egyeduralkodók voltak, egyedül a nyolcadik etapon futottak azonos időt a végül másodikként záró finn Teemu Suninen, Marko Salminen kettőssel. A Ford Fiestát terelgető Rossiék ráadásul hibátlan mérleggel, büntetés nélkül zsebelték be a győzelmet, immár zsinórban negyedszer diadalmaskodtak a rendezvényen, ezelőtt pedig 2006-ban, 2007-ben és 2012-ben bizonyultak a legjobbnak.
 
A Monza Rally Show-t korábban olyan versenyzők nyerték meg, mint Nicola Larini (1992), Rinaldo Capello (2000, 2004-2005, 2008-2009), Dani Sordo (2010, 2013), Sebastien Loeb (2011), vagy éppen Robert Kubica (2014). Az idei megmérettetésen a Suninen-Salminen páros egy perc fölötti hátránnyal lett második, míg a harmadik pozícióban Roberto és Luca Brivio végzett két perccel gyengébb összidővel Rossiéknál.
 
Fotó: Monza Rally Show Media


Hozzászólások