Moto2

Jake Dixon elmesélte, mivel üti el az időt a vesztegzár alatt

A brit egyelőre jól viseli a krízishelyzetet, és a rajongókkal is tartja a kapcsolatot, emellett bízik benne, hogy minél hamarabb motorra ülhet.
Mivel a Moto2-es és a Moto3-as kategória csapatai már a szezonnyitó Katari Nagydíj hetében a helyszínen voltak, ezért a két kisebb géposztály versenyeit letudták, ezután viszont a MotoGP-hez hasonlóan a további fordulókat mind halasztani kellett a koronavírus miatt, így nem tudni, hogy mikor indulhat újra a szezon (Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke már a 2020-as idény törlését is felvetette korábban). A járvány megállítása érdekében már számos országban kijárási tilalmat illetve korlátozást rendeltek el, ez alól pedig a versenyzők sem kivételek – most a Moto2-ben szereplő Jake Dixon mesélte el, mivel üti el az időt otthon:

„Természetesen a szezonrajt nagyon jó volt Katarban, de kár, hogy rögtön utána annyi is lett a versenyzésnek” – idézi a brit versenyzőt a Crash.net szakoldal.  „Ugyan fura volt, hogy a MotoGP-sek nem voltak ott akkor, de ennek ellenére minden jól ment. Most otthon vagyok a feleségemmel Angliában. Itt is lezárások vannak, de egyelőre jól viseljük a helyzetet, mert ételért és egy kicsit mozogni még kimehetünk. Plusz szerencsés vagyok, hogy van egy komplett edzőterem a házamban, így alig érzek valami különbséget.”

Arra a kérdésre, hogy az általános dolgokon kívül mivel üti még el az időt, Dixon így felelt: „Régi versenyeket nézek vissza, de határozottan csak a legjobbakat, mert azokkal akár több órát is el tudok lenni. Ezen kívül a rajongókkal is tartom a kapcsolatot. Lefutok pár MotoGP-versenyt velük Playstationön, és Instagrammon is szoktam élő adásokat indítani.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások