MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Jarvis: “A világon sokan azt sem tudják kicsoda Marquez, míg Rossit mindenki ismeri

A Yamaha Motor Racing igazgatója, Lin Jarvis beszélt arról, hogy Valentino Rossi visszavonulása mekkora hatással lehet a MotoGP világára és hogy az olasz legenda tulajdonképpen mit tett a sportágért, valamint egyúttal a Yamaháért.
P1race.hu 2022.01.07. 12:21:18
Olvasási idő: 2 perc
„Egy dicsőséges korszak ért véget.” – kezdte Jarvis nyilatkozatát Rossi visszavonulása kapcsán a todocircuito.com-nak. „Ő az egyedi sportikon megtestesítője, azonban mint tudjuk minden ikon számára eljön a versenyzés vége. Valentino az a srác, aki ismét győzelemre vezetett minket a MotoGP-ben, magabiztosságot adott nekünk, mint cégnek és a brandünk ismét győztes lett. Mindezért tehát rengeteggel tartozunk neki. Ahogyan azt korábban is említettük egy nagyszerű kaland volt az egész.” – méltatta Jarvis a kilencszeres világbajnokot. A Yamaha Motor Racing igazgatóját arról is megkérdezték, hogy szerinte más lesz-e a világbajnokság a „Doktor” nélkül. „Természetesen hatással lesz rá a távozása, hiszen ő egy egyedi versenyző. Azt hiszem, hogy a világban még manapság is, ha megkérdezel valakit, hogy kicsoda Marquez, akkor sokaknak fogalma sem lenne róla. Vagy, hogy kicsoda Quartararo, ötletük nem lenne. Valentino Rossit azonban mindenki ismeri. Egyértelmű, hogy a sportunktól csak elvesz az ő távozása.” – magyarázta a brit menedzser, akinek feltették a kérdést, hogy szerinte nem volt-e a Yamahára negatív hatással Rossi utóbbi években nyújtott nem túl jó teljesítménye, egyszersmind az, hogy sokak szerint túl hosszúra nyúlt az olasz motoros karrierje.
 
„Úgy gondolom, hogy nekünk mint cégnek és brandnek sokkal többet adott annál, hogy káros hatásokról beszélhessünk. Hogyha a teljes képet nézzük, és csak az eredményeket vesszük figyelembe, akkor talán két évvel ezelőtt más döntést is hozhattunk volna. Úgy határoztunk azonban, hogy tiszteletben tartjuk őt magát, a karrierjét és mindazt, amit korábban adott nekünk, vagyis továbbra is támogatjuk. Nem mellesleg még mindig gyors volt. Olyan döntés volt ez tehát, melynek teljes mértékben a tudatában voltunk.” – szögezte le Jarvis. Valentino Rossi 1996-tól kezdődően összesen 26 világbajnoki szezont teljesített, kilenc világbajnoki címet nyert (1 x 125ccm, 1 x 250ccm, 1 x 500ccm, 6 x MotoGP), mindezt többek között 235 dobogó (ebből 115 győzelem) 65 pole pozíció és 96 versenyben futott leggyorsabb kör kíséretében. A „Doktor” összesen 432 világbajnoki futamon állt rajthoz, mellyel abszolút csúcstartó a sportág történetében.

Fotó: MotoGP Media, Mirco Lazzari
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast