Jerez – A szombaton törölt 1. futamot vasárnap, a Superpole verseny helyett rendezik

Ma délután 18.30-tól hívta össze a Dorna Jerezben a csapatokat és versenyzőket, hogy a Dean Berta Vinales-szel történtek fényében döntsenek arról, hogy vasárnap is törölve legyenek-e a futamok vagy sem.
Forgó Ariel János 2021-09-25 20:49:38
A tanácskozást követően végül az a döntés született, hogy vasárnap a Superbike, a Supersport és a Supersport300 mezőnye is versenyezni fog. Az időtervet illetően nem történik változás, mindössze annyi módosítást ejtenek meg a Superbike-ot illetően, hogy az eredetileg 11:00-kor rajtoló Superpole viadal helyett a ma törölt 1. versenyt rendezik meg.

Jelenleg nem csupán a Superbike mezőnye, hanem kétségkívül a teljes motoros világ gyászol, Dean Berta Vinales elvesztése miatt, így a legkézenfekvőbb döntés valóban a feljebb említett egyeztetés volt, mely során közös döntés születhetett arról, hogy vasárnap motorra üljön-e a sorozat mezőnye. Ne felejtsük el, hogy a Gyorsaségi Motoros Világbajnokságon szereplő Moto3-as Jason Dupasquier tragikus balesetét követően a MotoGP-ben több versenyző is hangot adott annak, hogy aznap nem törölték az edzéseket, majd pedig másnap versenyeztek, mégpedig úgy, hogy nem kérték ki a véleményüket ennek kapcsán. Ezúttal a szervezők a Superbike esetében körültekintőbben jártak el.

Fotó: World Superbike Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast