MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Jezek a Guandalini Yamahánál folytatja jövőre

Ez a bejelentések napja a Superbike-világbajnokság mezőnye számára: Patrick Jacobsen és Roberto Rolfo után az idei szezont a Grillini Kawasakinál töltő cseh is megtalálta 2018-as ülését.
Balogh Tamás 2017.11.30. 18:03:56
Olvasási idő: 2 perc
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Egyre kevesebb a szabad hely a Superbike-világbajnokság 2018-as rajtrácsán: miután délelőtt az újonc Triple M Honda bejelentette Patrick Jacobsen érkezését, valamint a Grillini Suzuki is szerződtette Roberto Rolfót, most a Guandalini Yamaha adott ki közleményt arról, hogy leigazolták Ondrej Jezeket. A cseh motoros az idei szezont a még Kawasakival szereplő Grillini Teamnél töltötte, ám egyszer sem fért be az első tíz közé, és csupán az összetett pontverseny 22. helyén zárt.

A Guandalini Racing néhány éves kihagyást követően idén tért vissza a mezőnybe, ám ők sem igazán villogtak: eleinte Riccardo Russo versenyzett náluk, majd miután ő szezon közben távozott tőlük, régi versenyzőjük, Jakub Smrz ült fel a Yamahára. A cseh azonban csak egy hétvégét töltött velük, utána Massimo Roccoli indult náluk, míg az utolsó fordulókon már Alessandro Andreozzi képviselte a színeiket.

Most Jezek és a csapat azt a célt tűzte ki célul maga elé, hogy megismételjék a Smrzcel korábban elért eredményeket – a csapatfőnök szerint ebben a jövőre bevezetendő „kedvezménypontos” rendszer is segítségükre lehet, míg maga a versenyző így nyilatkozott a bejelentés kapcsán:

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Guandalini Yamaha alakulatához 2018-ban. Szeretnék köszönetet mondani Mirco Guandalininek ezért a fantasztikus lehetőségért. Tudom, hogy a csapat néhány éve még jóbarátommal, Jakub Smrzcel a nyeregben érte el a legjobb eredményeit. Nem lesz könnyű azt megismételni, de mindenünk megvan hozzá, a jövő évi projekt izgalmasnak ígérkezik. Rengeteg munka áll előttem és a teljes csapat előtt is: én még nem is mentem a Yamahával, szóval nagyon várom az első tesztet” – fogalmazott Jezek a WorldSBK.com weboldal hasábjain.

Fotó: WorldSBK Media
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast