Kamion-Eb

Jó sorozat után érkezik csapata hazai pályájára Kiss Norbert

A Hungaroring és a Szlovákiaring után most hétvégén a Nürburgringre érkezik a kamion Európa-bajnokság mezőnye.

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A németországi forduló a kétszeres Eb-győztes kamionversenyző Kiss Norbert csapata, a Tankpool24, valamint a magyar pilóta kamionját biztosító Mercedes számára is hazai pálya. Kiss az évad eddigi összes hétvégéjén dobogóra állhatott, természetesen az Eifel-hegységben fekvő Nürburgringen is folytatná jó sorozatát. 

Négy versenyhétvége után, 95 ponttal harmadik helyen áll Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság összetettjében. A bajnokságot 144 ponttal Jochen Hahn vezeti, de egy jól sikerült hétvégével sokat hozhat rajta a magyar versenyző. A Nürburgringen pedig ugyanaz a célja Kissnek, mint az eddigi összes helyszínen: az első háromban végezni. A jó eredmény a szombathelyi versenyző pályaismeretén biztosan nem múlik majd. 

“Eleinte nem szerettem a Nürburgringet, mert nagyon nem találtuk a közös hangot a karrierem elején. Aztán egyszer csak ráéreztem a megoldásra: azok a felületek, ahol megmaradt a régi aszfalt, különleges beállítást igényelnek, amely az egész szezonban egyedinek számít. Egy-két évad után jöttem rá erre, azután sikerült pole-t futni és futamot nyerni is, sőt, a Mercedesszel is meglett az első rajthely 2017-ben. Tavaly lett egy dobogós helyezésünk, valamint egy időmérő harmadik és negyedik hely, úgyhogy idén is bízom benne, hogy minimum második sorból indulhatunk majd a dobogóért.”

A Szlovákiaring óta eltelt rövid idő alatt a csapat kecskeméti műhelyében új rugótartót szereltek be Kiss kamionjába, csapattársa autójában pedig motort cseréltek. 

"Az majd a csütörtöki teszteken derül ki, hogyan viselkedik az autó az új alkatrésszel, az eredményektől függően változtatunk: vagy az új rugótartóval és nagyobb hasmagassággal, vagy a régivel és kisebb hasmgassággal megyünk.”

A kamion-Eb nürburgringi hétvégéjének programja:
 

Péntek

14.55 - első időmérő

15.10 - Super Pole
 

Szombat

09.35 - Warm Up

11.05 - első futam

14.55 - második futam

 

Vasárnap

09.05 - Warm Up

10.05 - második időmérő

10.20 - Super Pole

12.20 - harmadik futam

16.35 - negyedik futam

Fotó: Kiss Norbi MédiaHozzászólások