Jövőre két Supersport menő is ducatizna a Superbike-ban

Két jelenlegi Supersport menő is a Superbike-ba kívánkozik azon dolgoznak, hogy 2022-ben immáron az ezresek között Ducatival mehessenek.
Forgó Ariel János 2021-10-09 16:27:14
Luca Bernardi jó példája a feltörekvő fiatal generációnak, aki hatodik a Supersport világbajnokság bajnoki ponttáblázatában, idén pedig öt dobogós helyet jegyezhet magának két harmadik és három második helynek köszönhetően. (Nem mellékesen ő a tavalyi olasz Supersport bajnok.) A san marinoi motoros mindössze húsz éves, azonban nem kizárt, hogy már idén búcsút int a Supersportnak, jövőre pedig Ducatival, a Barni Racing színeiben versenyez majd a Superbike-ban. Teszi mindezt úgy, hogy Magny-Cours óta nem versenyez, hiszen sérülés miatt műteni kellett őt, így minden valószínűség szerint ezt az évet most már a rehabilitációval tölti majd.

Hozzá hasonlóan szintén a Superbike-ba készül (ismét) Federico Caricasulo, aki 2020-ban Yamahával már próbálkozott egy géposztállyal feljebb. A legjobb eredménye a kilencedik hely volt, amit többször is elért a szezont során, az év végi összesítésnél pedig a tizennegyedik helyen zárt. Ezt követően döntött úgy, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Supersportba, ahol 2019-ben ezüstérmes lett. Dacára annak, hogy Caricasulo több nagyszerű szezont is futott a Supersportban (2017-ben és 2018-ben is összetettbeli ötödik volt) ebben az esztendőben az eredményei kissé elmaradnak a várakozásoktól, igaz szezon közben csapatot is váltott. A 25 éves olasz új célállomása (Luca Bernardihoz hasonlóan) a Superbike lehet, azon belül is a GoEleven istálló egy Ducati nyergében. A Ducatinak egyrészről szüksége van fiatal tehetségekre – ezt korábban többször is elmondták – most pedig, hogy év közben Tito Rabat távozott a Barni Racingtől, a szezon végén pedig Chaz Davies jó eséllyel a visszavonulás mellett döntve, de úgyszintén elhagyja a GoEleven csapatát, adja magát, hogy bár szatellit csapatokba ugyan, de az olasz márka behúzza magának Bernardit és Caricasulot is.

Fotó: World Superbike Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast