MotoGP

Továbbra is szatellit csapat nélkül marad a Suzuki

Az idei szezonban remekül szerepelő gyári alakulat azt tervezi, hogy 2021-ben szeretnének megállapodni egy privát csapattal, akik a GSX-RR motorokkal állnak majd rajthoz. Csapatfőnökük reméli, ezúttal nem járnak úgy, mint ahogy a Marc VDS-sel.
Elképesztő tempóban ért fel az élcsapatokra a Suzuki, amelynek versenyzője, Alex Rins nemcsak futamot nyert már idén, hanem a világbajnoki harc egyik esélyese, a szakemberek szerint Marc Marquez legkeményebb kihívója lehet idén. Éppen ezért a csapat úgy döntött, 2021-re mindenképpen szeretne megegyezni egy privát alakulattal, hogy azok is a GSX-RR nyergében álljanak majd rajthoz a világbajnokságon. Tavaly már majdnem összejött a megegyezés a Marc VDS-sel, ám ahelyett, hogy aláírták volna a szerződést, a csapat 2019-ben már a rajtrácsról is eltűnt.

„Mindenképpen az a célunk, hogy partnert találjunk magunknak, és ezt a tervünket a gyár is támogatja, ugyanakkor az is tény, hogy lassan haladunk előre az úton, hiszen nehéz még két motort előállítani. De bízom abban, hogy 2021-re valóra válhat az álmunk” – jelentette ki a Suzuki csapatfőnöke, Davide Brivio.

Kétségtelen tény, nincs egyszerű helyzetben a Suzuki, hiszen a privát alakulatok többsége kapcsolatban áll valamilyen gyári csapattal, és a legjobb megoldás az Avintia lenne, ám nekik is opciójuk van a jövő évre a Ducatival. Persze két hely még lenne a rajtrácson, ám azt a VR46 számára tartják fenn, és a csapat azonnal be is lép a MotoGP mezőnyébe, amikor a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi visszavonul.

Fotó: motogp.com


Hozzászólások