MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Kakuszi Ádám: 2022-ben folytatódik a tanulás

A H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője elégedett az első hatszázas évével, és jövőre többször is szeretne dobogóra állni a magyar bajnokság futamain.
Palencsár Tibor 2021.11.07. 00:59:08
Túl van az első hatszázas idényén Kakuszi Ádám: a H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője folyamatosan javulva az új kategóriájában a Főnix Kupában és a magyar bajnokság utolsó versenyén már a dobogóra is felállhatott. Tervei szerint 2022-ben szeretne előrébb lépni a 600-as mezőnyben, és abban bízik, hogy a leggyengébb láncszemének tartott kigyorsításokban képes lesz jelentősen javítani.
 
Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám – 2021-ben már a 600-sok között indult –, de egyre eredményesebben is szerepel a 600-sok között, holott ez az esztendő tanulóév a fiatal motoros számára. A Magyar Bajnokság utolsó futamán, a Slovakiaringen már felállhatott a dobogóra, míg ebben a szezonban, a pályafutása során először tudott 2 percen belüli köridőt (1:56.3) teljesíteni a Hungaroringen, valamint a Pannoniringen is megfutotta pályafutása legjobb körét (2.00.4).
 
Az első érem is megvan


Amennyiben ezt a formáját 2022-ben is tudná állandósítani, akkor igencsak bíztató jövő elé nézhet a H-Moto Team-MW Performance versenyzője, és az idei eredményei alapján jövőre már komolyan számolni kell vele a hatszázasok között.
 
Ádám nem titkolja, van még bőven tanulnivalója, de úgy érzi, kifejezetten jó döntést hoztak, amikor a kategóriaváltás mellett döntöttek az év elején.
 
 Kelemen Krisztiánnal, a H-Moto Team vezetőjével

„Nagyon vártam már, hogy végre dobogóra állhassak a hatszázasok között egy bajnoki futamot követően. Mindez fantasztikus érzés, amit jövőre többször is át szeretnék élni. Úgy érzem, remek munkát végeztünk egész évben a motor beállításaival is, és sokkal élvezhetőbb számomra a hatszázas gép. Mivel ez volt az első évem ebben a kategóriában, így nem volt teher a vállamon, eredménykényszer nélkül motorozhattam. Sikerült a motorral az év utolsó részére teljesen összeszoknom, és önmagamhoz képest folyamatosan javulnom. Jövőre is a hatszázasok között versenyzek a magyar bajnokságban, és elsősorban a kigyorsításaimon kell javítanom, mert idén ez volt a leggyengébb pontom. Bízom abban, hogy sokat tudok majd tesztelni, és így a beállítások terén is képes legyek előre lépni. Elégedett vagyok az idei évemmel, most jön egy kis pihenés, aztán elkezdjük a felkészülést a 2022-es idényre” – árulta el Kakuszi Ádám

Fotó: Lehotzky István, H-Moto Team
Szöveg: H-Moto Team
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast