Moto3

Keményebb büntetéseket fognak kiosztani a Moto3-ban

Hosszúkörös büntetéssel, vagy akár teljes edzésekről történő eltiltással is szankcionálhat már a versenybíróság.
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva.

A Moto3-ban már évek óta problémát jelentek a szabadedzéseken, vagy éppen időmérőkön előforduló kihágások, hiszen rengeteg motoros a szélárnyékra várva irreálisan és veszélyesen lassan halad néha a pályán. Mike Webb, a MotoGP versenyigazgatója elmondta, hogy mivel a rajtpozíciót érintő büntetések ezeken a versenyeken majdnem feleslegesek, ezért keményebb büntetések kiosztására számíthatnak a szabálytalankodó versenyzők. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Ugyanazt tudom mondani, mint korábban. A stewardok minden lehetséges büntetésfajtát kioszthatnak, hiszen ők döntenek a versenyzőket érintő ügyekben. Annyi változott az idei évben. hogy már abszolút túl enyhének tűnnek a rajtpozíciót befolyásoló döntések. Viszont nagyon nem mindegy, hogy melyik motoros az, aki csak kicsit lassabban megy, és melyikük az, aki szándékosan zavarja a többieket. Szerencsére a videós bizonyítékok segítenek a döntéshozatalban.”

Webb ugyanakkor kiemelte, hogy a versenyfelügyelők elsőszámú embereként kinevezett háromszoros világbajnok Freddie Spencer jelenléte rengeteget javított a versenyzők habitusán, és ez remélhetőleg folytatódik is.

„Ha valakit vétkesnek találunk egy ilyen ügyben, az számíthat egyből keményebb jellegű büntetésre is. Lehet, hogy ki kell hagyniuk egy teljes edzést, vagy hosszúkörös büntetéssel kell nekiindulniuk a versenynek. Freddie Spencer tavaly érkezett, és rengeteg időt töltött azzal, hogy megértse a versenyzőket. Arra tanítja őket, hogy jobbak legyenek, valamint arra is, hogy hogyan lehet elkerülni a problémákat. Emiatt nagy javulás következett, hiszen a srácok nagy része megértette őt, és tanultak a tapasztalataiból. Idén ezt folytatjuk. Mindenkinek jobb, hogyha a motorosok magukra figyelnek, és kevesebbszer hoznak össze kétes szituációkat.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások