Superbike

Két motorral tervezi a 2020-as szezont a Ten Kate

Az idény közben Loris Bazzal visszatérő csapat jövőre már komplett csapattal szeretne részt venni ismét a Superbike világbajnokságon. Kitartanak a Yamaha mellett, kérdés, hogy Baz mellett ki kapja majd a másik R1-est.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Evés közben jön meg az étvágy – tartja a mondás, és úgy tűnik, ez a motorsportra is igaz. A Superbike világbajnokság küzdelmeibe csak menet közben visszatérő Ten Kate azonnal eredményesen szerepel egy Yamaha R1-sel, és Loris Baz annak ellenére már a 13. helyen áll 76 pontjával összetettben – kétszer negyedikként végzett –, hogy csak nyár eleje óta száguld a többiekkel. A csapat nagyon fellelkesült az eredmények láttán, és már a 2020-as évet tervezik, mégpedig két R1-sel. És természetesen Bazzal.

„Számunkra nagyon kiábrándító lenne, ha Loris nem nálunk szeretné folytatni jövőre. Nagyon kedveljük, elégedettek vagyunk vele, és úgy vélem, ő is boldog a csapatban. Jövőre nemcsak mellette, hanem a Yamaha mellett is szeretnénk megmaradni, és két versenygéppel egy teljes szezont teljesíteni. Hogy ki lenne a másik versenyzőnk? Nos, van pár név a noteszemben, és szétnézünk a BSB-ben, valamint a Moto Americában is” – állította Kervin Bos csapatvezető.

A hírek szerint a befutó a spanyol Javier Fores lehet, aki idén a BSB-ben már négyszer is dobogóra állhatott és jelenleg a 6. helyen áll az összetett pontversenyben. Baz egyébként kijelentette, esze ágában sincs másik csapathoz igazolni.

„Nagyon élvezem a munkát mostani csapatommal, és azt remélem, ez a munka hosszútávú lehet mindkét fél számára. Folyamatosan fejlődünk, gyorsulunk, és abban bízom, hogy a nyári szünet után még idén visszatérhetek a dobogóra is” –jelentette ki Loris Baz.

Fotó: Ten Kate


Hozzászólások