Moto2

Kevés van belőle, de legendás – MV Agusta bemutató a Moto2-ben

A lnagy múltú MV Agusta tartotta Moto2-es alakulatának (Forward Racing) bemutatóját a mai napon. Egyik pilótájuk a tapasztalat Simonce Corsi, míg másik versenyzőjük a még mindig fiatal tehetségek között számon tartott Lorenzo Baldassarri.
A Moto2-es mezőnyben gyakorlatilag minden olyan márka üde színfoltnak számít, amely nem Kalex, hiszen a német márka teljességgel uralja a középső géposztályt. Nem csoda hát, ha már csak az MV Agusta óriási múltja miatt is felkapja az ember a fejét, amikor a mezőnyben meglátja az olasz gyártó motorját. A középső kategória várható 30 fős mezőnyéből összesen 22 (!) pilóta ül majd a Kalex gyártotta vázzal ellátatt motorokon, a maradék nyolc versenyző pedig további három márkán “osztozik”. Speed Up-ból négy, NTS-ből kettő és MV Agustából is kettő lesz a rajtrácson. Az olasz gyártó – mint az a csapatbemutató fotókon is látszik – próbált erősíteni az előző évhez képest, hiszen leszerződtették Lorenzo Baldassarrit, aki még mindig csak 24 éves, mégis már hét teljes szezon tudhat maga mögött a Moto2-ben, ahol van öt győzelme, hét további dobogója és két pole pozíciója.
Az olasz motoros tehát nem csupán tapasztalt, ugyanakkor elvileg gyors is, emellett pedig papíron most jönnek a legerősebb évei. Az MV Agusta mellette megtartotta Simone Corsit, aki már valóságos veteránnak számít a MotoGP-ben. 2003 óta folyamatosan ott van a világbajnoki porondon: 2009-ig a 125-ben húzta a gázt, 2010 óta pedig folyamatosan a Moto2-ben szerepel, ahol Motobi-vel, FTR-rel, Speed Up-pal, Kalex-szel, és NTS-sel is ment. Győzelme ugyan nincs a középső géposztályban, mindössze három dobogója (a legutóbbi 2016-ból) és egy rajtelsősége még 2012-ből. Corsi áprilisban lesz 34 éves, így korát és tapasztalatát tekintve is az abszolút “rutinrókát” testesíti meg. Őt minden bizonnyal nem azért tartotta meg az olasz alakulat, hogy megnyerje nekik a világbajnokságot, sokkal inkább eddigi ismereteire próbálják alapozni az MV Agusta fejlesztését.
 
A Forward Racing egyébként Lorenzo Baldassarri leigazolásával gyakorlatilag egy cserét hajtott végre, hiszen korábbi versenyzőjük, Stefano Manzi, a Pons Racingnél folytatja. Manzi a tavalyi első valenciai futamon pole pozíciót szerzett az MV Agustának, emellett pedig legjobb 2020-as eredményük is az ő nevéhez köthető, ami egy kilencedik hely a második jerezi fordulóról.  Végül, de nem utolsó sorban, az MV Agusta kapcsán további fontos információ, hogy néhány európai futamon három is lesz a mezőnyben az olasz márka motorjaiból, hiszen Tommaso Marcon, aki tavaly a MotoE mezőnyének állandó tagja volt, lehetőséget kap majd a bizonyításra szabadkártyás indulóként.


Fotó: Forward Racing


Hozzászólások