MotoGP

„Ki más ha nem Bradl?” - kérdezi Marquez főmérnöke

Marc Marquez főmérnöke, Santi Hernandez szerint a lehető legjobb opció a nyolcszoros világbajnok helyettesítésére nem más, mint a HRC tesztversenyzője Stefan Bradl.
“Nem látom azt, hogy a Honda számára az lenne a normális, ha Doviziosót igazolná le Marc helyére.” – kezdte Marquez főmérnöke a motorsport.com-nak adott interjúban. “Sokkal több értelme van, ha erre a helyettesítésre Bradlt választanák, hiszen ő az, aki a legjobban ráérzett a motorra. Ő volt az, aki megértette, hogy bizonyos dolgok csak versenyen történnek meg, ezt pedig kizárólag egy nagydíj során lehet megtapasztalni. Ehhez megvan a sebessége, emellett pedig tesztversenyző is, aki azon dolgozik, hogy javuljon a motor. Ki lenne tehát alkalmasabb Marc helyettesítésére?” – tette fel a költőinek szánt kérdést Hernandez, aki aztán a tavalyi világbajnokságról, így többek között arról is beszélt, hogy Marquez kidőlésével az olyan versenyzők, mint például Dovizioso, Vinales vagy éppen Quartararo, nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. “Azok, akik az asztalra csaphattak volna és vezető pozícióba hozhatták volna magukat, nem tették ezt meg. Senki sem közülük. Az igazán meglepő az, hogy az olyanok, mint mint Vinales, Quartararo vagy Dovizioso egy teljesen másik világban voltak.”
“Olyan volt, mintha egy agártól elvették volna a gyorsaságát és abbahagyta volna a futást. Talán a szezon kezdetén készek voltak arra, hogy megnyerjék a világbajnokságot, azonban ahogy a regnáló világbajnok eltűnt, mintha nem tudták volna, hogy mit hogyan kellene csinálni. Quartararo megnyerte a szezon első két futamot, aztán eltűnt. Ő ezzel eléggé meglepett engem.” – emlékezett vissza Hernandez a tavalyi szezonra. Marquez főmérnöke egyébként talán nem véletlen beszélt arról, hogy ki lehetne a nyolcszoros világbajnok helyére beugró legalkalmasabb pilóta, hiszen elhangzott az is, hogy mindössze három versenyről lenne szó. Egyre valószínűbbnek tűnik tehát az, amit egyébként is sejteni lehet, vagyis, hogy Marquez nem lesz ott sem a szezon előtti teszteken, sem pedig az első néhány futamon. Ezen forgatókönyv esetén – amennyiben csak az első három versenyt hagyja ki – Marquez pont a jerezi fordulón térne vissza, ahol tavaly eltörte a felkarját.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások