MotoE

Kiadták a MotoE 2020-as nevezési listáját

Az elektromos világkupa második idényében is összesen 18 versenyzőt köszönthetünk a rajtrácson, de azért néhány ponton átalakult a mezőny képe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miközben a MotoGP, a Moto2 és a Moto3 jövő évi rajtlistáját már hetekkel korábban kiadták, a MotoE esetében erre csak most került sor. 2020-ban is összesen 18 versenyző lesz a mezőnyben – akik 12 nemzetet fognak képviselni –, köztük a címvédő Matteo Ferrari a Gresininél, valamint az idei első szezonban mögötte végző Bradley Smith és Eric Granado.
 
Hatan viszont újonnan érkeznek a világkupába: a két legnagyobb név közülük Jordi Torres és Dominique Aegerter – előbbi a Superbike-vb-n is szerepelni fog jövőre –, akik egyaránt nyertek már nagydíjat valamelyik kategóriában. Rajtuk kívül Lukas Tulovic, Alessandro Zaccone, Xavier Cardelus és Tommaso Marcon lesz még újonc a MotoE-ben, miközben többek között távozik a mezőnyből a végleg visszavonuló Sete Gibernau, valamint a Moto2-be igazoló Hector Garzo.
 
A MotoE Világkupa 2020-as nevezési listája:
5 ALEX DE ANGELIS SAN MARINÓ-I OCTO PRAMAC MotoE
6 MARIA HERRERA SPANYOL OPENBANK ASPAR TEAM
7 NICCOLO CANEPA OLASZ LCR E-TEAM
10 XAVIER SIMEON BELGA LCR E-TEAM
11 MATTEO FERRARI OLASZ TRENTINO GRESINI MotoE
16 JOSH HOOK AUSZTRÁL OCTO PRAMAC MotoE
18 NICOLAS TEROL SPANYOL OPENBANK ASPAR TEAM
40 JORDI TORRES SPANYOL JOIN CONTRACT PONS 40
20 XAVIER CARDELUS ANDORRAI AVINTIA ESPONSORAMA RACING
27 MATTIA CASADEI OLASZ ONGETTA SIC58 SQUADRACORSE
35 LUKAS TULOVIC NÉMET TECH3 E-RACING
38 BRADLEY SMITH BRIT ONE ENERGY RACING
51 ERIC GRANADO BRAZIL AVINTIA ESPONSORAMA RACING
61 ALESSANDRO ZACCONE OLASZ TRENTINO GRESINI MotoE
63 MIKE DI MEGLIO FRANCIA EG 0,0 MARC VDS
66 NIKI TUULI FINN AJO MotoE
70 TOMMASO MARCON OLASZ TECH3 E-RACING
77 DOMINIQUE AEGERTER SVÁJCI INTACT GP
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások