Supersport

Kiadták a Supersport-vb és a Supersport 300-as vb rajtlistáját

Nemcsak a WSBK nevezési listáját tették közzé kedden a szervezők, hanem a két kísérő világbajnoki sorozatét is, amelyből az egyikben lesz magyar érdekeltség is az Oxxo Hungary Yamaha Team Toth és Sebestyén Péter révén.
Supersport-vb
 
Kezdjük a Supersport-világbajnoksággal, amelynek rajtlistáján összesen 29 nevező szerepel – igaz, közülük néhányan csak az európai fordulókon állnak majd rajthoz. Döbbenetes adat, hogy a 29 indulóból 20-an fognak Yamahán ülni, azaz a mezőny kétharmada, míg Kawasakiból csak négy, MV Agustából három, Hondából pedig kettő lesz a rajtrácson. Viszont lesz magyar érdekeltség, hiszen a Team Toth és az Oxxo Racing fúziójából létrejövő formáció a tavaly élete szezonját futó Sebestyén Pétert indítja az egyik Yamaháján (a magyar motoros társa a belga Loris Cresson lesz).
 
A mezőny rendkívül erősnek tűnik, hiszen az eddigi élmenők – mint például az MV-re váltó címvédő, Randy Krummenacher, a korábbi világbajnok Lucas Mahias vagy az örök esélyes Jules Cluzel – mellé számos versenyző érkezik a Moto2-ből vagy épp a Moto3-ból: Andrea Locatelli, Phillip Öttl és Can Öncü is ide sorolható többek között.

Supersport 300-as vb
 
Aligha meglepő, hogy a története negyedik idényére készülő legkisebb géposztályban található ismét a legtöbb induló: nem kevesebb, mint 50 motoros nevezett a Supersport 300-as világbajnokság 2020-as szezonjára. A címvédő Manuel Gonzalez nincs közöttük, ő ugyanis fellép a Supersportba, de ismét ott lesz a rajtrácson a korábbi vb-győztes Ana Carrasco. Összesen három márkát – a Kawasakit, a Yamahát és a KTM-et – láthatjuk idén is majd a versenyeken, a legnagyobb létszámmal a „zöldek” képviseltetik magukat.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások