MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Kiírták a harmadik F1-es e-sport-szezon menetrendjét

Az előző két év sikerét látva az eddiginél hosszabb kvalifikációs időszak áll rendelkezésére a jelentkezőknek, ahogy a pénzdíj is a duplájára emelkedik 2018-hoz képest.
Balogh Tamás 2019.04.03. 16:24:23
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Hasonló lebonyolítási rendszerben zajlik az F1 e-sport-bajnokságának harmadik szezonja is, mint a 2018-as, amelynek végén a Mercedest képviselő Bereznay Dániel második lett az összetettben címet védő csapattársa, Brendon Leigh mögött. Április 8-án indul az eddigiekhez képest hosszabb kvalifikációs időszak, amely során a jelentkezők az F1 2018-as játékban bizonyíthatják rátermettségüket Xbox One-on, Playstation 4-en vagy PC-n.
 
A kvalifikációs körök „helyszínei” Kína, Baku és Catalunya lesznek, a legjobbak pedig bejutnak a júliusi Pro Draftba, ahol ismét a valós Formula-1-es alakulatok választhatják ki a versenyzőiket. A Pro Series aztán szeptember és december között kerül sorra, a tervek szerint összesen négy élő esemény lesz, amely során eldől, ki nyeri az egyéni és a konstruktőri bajnokságot. A szabályokkal is követik az igazi F1 változásait, hiszen idén már az e-sport-sorozatban is pont jár majd a leggyorsabb körért.
 
Az e-sport népszerűségét jól mutatja, hogy tavaly a tízből kilenc Formula-1-es istálló részt vett a sorozatban, idén pedig a pénzdíjat több mint a duplájára növelték: a sajtóközlemény szerint a győztes nem kevesebb, mint 500 ezer amerikai dollárt vihet majd haza. További részletek ide kattintva találhatók, ha valakinek megjött volna a kedve hozzá.

Fotó: F1 Esports
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast