WTCR

Kínai gyártó partnereként érkezik a Cyan Racing 2019-ben

Ahogy azt már néhány hete sejteni lehetett, a Lynk & Co ma megerősítette, hogy jövőre a WTCR-ben fognak szerepelni nyolcadik márkaként, egyik pilótájuk pedig a tavalyi világbajnok Thed Björk lesz.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Már hosszú hónapok óta lehetett hallani, hogy a tavaly a WTCC-ben bajnoki címig jutó Volvo anyacége, a Geely Group új formában és új autóval készül visszatérni a nemzetközi túraautós porondra. Néhány héttel ezelőtt közzé is tettek egy teaser videót, amelyből kiderült, hogy a svédekkel tavaly vb-elsőségig menetelő Cyan Racing lesz a partnerük, s ma azt is hivatalosan bejelentették a Fuji Speedway versenypályán tartott bemutatón, hogy a várakozásoknak megfelelően a WTCR Túraautó-világkupa mezőnyéhez fognak csatlakozni.
A Lynk & Co névre hallgató márka lesz az első kínai brand, amely egy FIA világszériában szerepel, egyúttal a már idén is induló Hyundai, Honda, Audi, Volkswagen, Cupra, Peugeot, Alfa Romeo hetes mellett ők lesznek a nyolcadik márka a WTCR-ben. A tervek szerint összesen három Lynk & Co 03 TCR-t láthatunk majd 2019-ben a rajtrácson, de emellett a Cyan Racing dolgozik egy 500 lóerős utcai koncepcióautón is.
A pénteki bejelentés egyúttal már az első versenyző nevét is felfedte, ami senkit sem érhetett meglepetésként: Thed Björk fogja majd vezetni az egyik Lynk & Co autót jövőre. A svéd pilótát, aki 2017-ben Michelisz Norbertet megelőzve lett a túraautózás utolsó világbajnoka, többéves kapcsolat fűzi a Cyan Racinghez, így nem meglepő, hogy a jelenleg a WTCR összetettjében második helyen álló versenyző visszatér az alakulathoz – ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy a tavalyi világbajnok istálló rengeteg hasznos információhoz jut Björk által a kétségtelenül legjobb TCR-gépet építő Hyundairól is.

Fotó: Cyan Racing


Hozzászólások