Kamion-Eb

Véghajrában a Kamion-Eb, Kiss Norbert újra dobogón Le Mans-ban

Utolsó előtti állomására, Le Mans-ba érkezett a kamion Európa-bajnokság mezőnye. A Tankpool24 csapat Mercedes kamionjával versenyző kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert az első versenynapon dobogóra állhatott a legendás helyszínen.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A szokásos menetrend szerint warm uppal kezdődött, időmérővel és két versennyel folytatódott a szombati program Franciaországban. A hétvége nem indult jól a magyar pilótának, egy kisebb technikai probléma – a kormányszervó pumpa meghibásodása – miatt ugyanis kénytelen volt kihagyni a melegítést. A német csapat gyorsan megjavította a versenykamiont, így az időmérőre már kigurulhatott a Mercedes.

„Gyorsak voltunk, negyedik lettem az időmérőn, kettő és fél tizedre voltam a pole-tól. Le Mans mindig nagyon szoros, összerázódik a mezőny, nagy a verseny, ezt a minimális különbség is mutatja. Az első futamon a régi csapattársam rajtolt mellőlem, sikerült megelőzni, harmadik lettem, jókor jött most ez a dobogó, örülök neki. A fordított rajtrácsos versenyen már kevésbé jött ki jól a lépés, a hatodik helyről indulva a rajt utáni tülekedésben visszacsúsztam a hetedikre, ott is maradtam, a leintésig már nem sikerült támadni” – foglalta össze a szombati eseményeket Kiss Norbert.

A szombathelyi versenyző célja az összetettbeli harmadik hely megszerzése, a bajnokságban most negyedik helyről várja a vasárnapi folytatást. 

A kamion-Eb vasárnapi programja Le Mans-ban:

9.50 - második időmérő

13.40 - harmadik futam

16.55 - negyedik futam

Kiss Norbi MédiaHozzászólások