Kohta Nozane jövőre is a Superbike VB-n

A Yamaha 2022 végéig hosszabbított vele.
P1race.hu 2021-10-11 12:49:47
A mai napon bejelentették, hogy a Japán Superbike Bajnokság 2020-as győzese, a japán Kohta Nozane a 2022-es szezonban is a Superbike világbajnokságon húzza a gázt.

Nozane jelenleg a GRT Yamaha csapatban versenyzik, és bár nem az istállóval, hanem közvetlenül a gyárral (pontosabban az európai részleggel, a Yamaha Motor Europe-pal) áll szerződésben, várhatóan jövőre is náluk fog menni, nem a gyárinak számító PATA Yamaha csapatban. A 25 éves versenyző tavaly földbe döngölte a japán bajnokság mezőnyét (csupán egyetlen versenyt nem nyert meg, de azon is második lett), idén viszont meg kellett szoknia az európai pályákat és a Pirelli gumikat, valamint azt, hogy a Superbike VB-n más specifikációjú R1-esen ül. Nozane rendszeres pontszerző, ám még csak kétszer sikerült a Top10-ben végeznie (egy kilencedik és egy tizedik hely Aragonban és Barcelonában), valamint a szezonjára az is rossz hatással volt, hogy a teljes doningtoni hétvégét ki kellett hagynia egy ujjsérülés miatt.

Két fordulóval a vége előtt Nozane a bajnokság 15. helyén áll 51 ponttal, valamint a harmadik legjobb újonc Andrea Locatelli és Axel Bassani után. Hátránya két egység a mindössze két hétvégre beugró Loris Baz mögött. Ám Baz várhatóan nem áll többször rajthoz idén, így őt meg tudja előzni – a 13. helyen álló Chaz Davies viszont 120 egységgel bír, így őt csak kisebbfajta csoda révén foghatná be.

Fotó: Yamaha Racing
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast