MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Kovács Bálint csapattársai – a Wójcik Racing Team 2022-es felállása

Kovács Bálint idén teljes szezont fog teljesíteni az Endurance Világbajnokságon – most nézzük meg, hogy kik lesznek a csapattársai.
Palencsár Tibor 2022.01.09. 01:39:19
Olvasási idő: 4 perc
A két ünnep között történt meg a sporttörténelmi bejelentés, melyről mi is hírt adtunk: Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője 2022-ben teljes szezont fog menni az FIM Endurance Világbajnokságon, méghozzá egy nívós lengyel yamahás csapat, a Wójcik Racing Team színeiben. Bálint náluk teljesítette kalandos körülmények között a 2021-es Le Mans-i 24 órást, a magyar srác teljesítménye pedig meggyőzte őket arról, hogy 2022-ben a teljes szezonra igazolják le őt.

 Kép Le Mans-ból: Bálint, Adam Stepien csapatfőnök és Artur Wielebski

A csapatnak két motorja van: a 77-es rajtszámú az EWC kategóriában indul (ami lényegében a Superbike-nak felel meg), a 777-es pedig a Superstock géposztályban – az Endurance VB-n ez a két értékelés van jelenleg. A bejelentés tartalmazta, hogy a pillanatnyi forma és az adott cél fogja eldönteni, hogy az egyes versenyeken a két motor közül melyiken fog ülni.
Jelen cikkünkben azonban nem Bálintról írnánk, hanem az idei csapattársairól. Lássuk, 2022-ben kikkel fog egy csapatban versenyezni hazánk fia!

A 77-es motor legénysége:

Randy Krummenacher: a 2019-es Supersport világbajnok, bár marasztalta a 2021-es csapata, mégsem marad a Supersport VB-n. A teljesítményét aligha kell bemutatni az olvasóinknak. A svájci versenyző szerződtetéséről már írtunk korábban. A Wójcik Racing Teamnél az F.C.C. TSR Hondához távozó Gino Rea helyét veszi át. Ő még csak tartalékversenyző volt egy korábbi Le Mans-i 24 órás versenyen, de éles tapasztalata még nincs.
 
 Krummenacher a Supersportból az Endurance-ba igazol

Sheridan Morais: a portugál származású, de dél-afrikai születésű Morais már korábban nyert futamot a Supersport VB-n, az Endurance-ban pedig nagy rutinnal bír, a 2021-es évben is a Wójcik Racingnél versenyzett – nemcsak a hosszútávú VB-n, hanem a Supersport VB-re is beugrott három hétvégére, hogy a lengyel csapat ottani versenyzőjét, a svéd Christoffer Bergmant helyettesítse.

Dan Linfoot: az angol motorost elsősorban a Brit Superbike Bajnokságból ismerhetjük, ahol már több futamgyőzelmet is szerzett. De a hosszútávú VB-n is már sokadik szezonját tölti, amelyekből a 2021-est szintén a Wójcik Racing Team kötelékében töltötte.

A 777-es motor legénysége

Marek Szkopek: a lengyel versenyző már a kezdetektől fogva a Wójcik Racing Teamnél motorozik. Ő lesz a Superstock csapat „kapitánya”.
 
 Marek Szkopek alapítótagnak számít a csapatnál

Danny Webb: az angol srác igazi mindenevő – rendszeres pontszerző volt a 125-ös és a Moto3-as VB-n, de indult már a Man-szigeti TT-n és a Supersport világbajnokságon is. Mindezek mellett komoly endurance-tapasztalata is van: más csapatok színeiben már háromszor állt VB-dobogón 24 órás versenyeken.

Kevin Manfredi: az olasz versenyzőt a Supersport VB-ről (és a jellegzetes szakálláról) ismerhetjük, kétszer nyerte meg a WorldSSP Challenge-et. Már neki is van némi ismerete az Endurance világáról: a 2021-es Estorili 12 Óráson már versenyzett a Wójcik színeiben.

 Kevin Manfredit öregíti a szakáll - csak nemrég lett 27 éves

Bálint Le Mans-i váltótársa, a lengyel Artur Wielebski tartalékversenyző lesz a csapatnál.

A 2022-es Endurance Világbajnokság öt versenyből fog állni, egyelőre négy ismert – az ötödik, egyben zárófordulóra a tervek szerint valahol Ázsiában fog sor kerülni. Az ismert versenynaptár:
 
Április 16-17. Le Mans-i 24 órás
Június 04-05. Spa-i 24 órás
Augusztus 07. Suzukai 8 órás
Szeptember 17-18. Bol d'Or (24 órás)
 
A versenyekről be fogunk számolni oldalunkon.

Fotó: Wójcik Racing Team, Mateusz Jagielski, Randy Krummenacher Management
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast