MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Kovács Bálint: teljes szezon az Endurance VB-n!

Az ifjú magyar a Wójcik Racing Team színeiben, Yamahával fog indulni.
Palencsár Tibor 2021.12.29. 21:39:31
Olvasási idő: 3 perc
Tegnap megszellőztettük, hogy egy magyar versenyző világbajnoki szerződését a mai napon fogják nyilvánosságra hozni. Nos, ahogyan a címből már kiderült: a H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint jövőre teljes szezont fog teljesíteni az FIM Endurance Világbajnokságon, méghozzá a lengyel Wójcik Racing Team színeiben, egy R1-es Yamaha nyergében! Bálint jól ismeri a csapatot, hiszen velük teljesítette a 2021-es Le Mans-i 24 órást, és ha nincs az év közepi sérülése, akkor a Bol d’Oron is elindult volna velük.

A csapatnak két motorja van: a 77-es számú EWC kategóriás motor (amelyik a Superbike géposztálynak felel meg), illetve a 777-es számú Superstock motor. Elmondták: mindkét motoron láthatjuk majd hazánk fiát – a pillanatnyi forma és az adott cél fogja eldönteni, hogy taktikailag melyik motoron kell versenyeznie.

 Mindkét motoron láthatjuk majd Bálintot (itt épp a 77-esen)

Utoljára a néhai Bitter Sándor kapott teljes szezonos szerződést az Endurance VB-re: ő 2005-ben versenyezte végig a bajnokságot a Suzuki Austria Team 76 színeiben. Azóta magyar versenyzők – így Bálint is – egy-egy versenyre kaptak lehetőséget.

A Wójcik Racing Team hivatalos közleménye:

Kovács Bálint és a Wójcik Racing Team továbbra is együtt!

Az ifjú Kovács Bálint a 2022-es Endurance VB-szezonban a Wójcik Racing Team főállású versenyzője lesz. A 20 éves versenyző lenyűgözött minket, amikor ő és Arthur Wielebski teljesítették a legendás Le Mans-i 24 órást – harmadik társ nélkül! A magyar srác a teljes 2022-es szezont nálunk tölti, a körülményektől függően a 77-es és a 777-es motoron egyaránt!

A teljes Endurance világbajnokság kezdete egy óriási lehetőség számomra – mondja Kovács Bálint. Az első benyomásaim a közös Le Mans-i kezdetünkről nagyon pozitívak voltak, és a verseny maga bevésődött az emlékeimbe. Kíváncsi vagyok, miket tudunk együtt elérni a 2022-es szezonban. A csapatfelállás erős, a műszaki háttér kiváló, a csapat pedig megbízható!”


„Bálint nemcsak a tehetségével és a gyorsaságával, hanem az elszántságával és küzdeni akarásával is lenyűgözött minket Le Mans-ban – teszi hozzá Grzegorz Wójcik csapatfőnök. A célunk a kezdetektől fogva az, hogy fiatal és tehetséges versenyzőknek adjunk esélyt és fejlődési lehetőséget a legmagasabb szinten. Bálint kétségkívül az egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetség Európában, és éppen ezért illik bele a Wójcik Racing Teambe”.


Így zárul a közlemény.
A 2022-es Endurance Világbajnokság a Le Mans-i 24 órás versennyel veszi kezdetét, amelyet április 16-án és 17-én rendeznek majd.

Fotó: Mateusz Jagielski
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast