MotoGP

Közös sajtótájékoztatót tart csütörtök délután Lorenzo és Ezpeleta

A Valenciai Nagydíj nulladik napjának délelőttjén futott be a hír, miszerint az ötszörös világbajnok a Dorna-elnök jelenlétében tart sajtótájékoztatót – a témát nem jelentették be előre…
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Érdekes indul a szezonzáró Valenciai Nagydíj hétvégéje, csütörtök délelőtt ugyanis a sajtó képviselőit arról tájékoztatták, hogy délután 15 órakor Jorge Lorenzo rendkívüli sajtótájékoztatót tart a helyszínen, amelyen Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke is részt fog venni. Az értesítésben az esemény témája nem szerepelt, helyszíni hírek szerint viszont arra kérték a mezőny többi spanyol motorosát, hogy ugyancsak legyen jelen a sajtószobában délután.

Lorenzo katasztrofális szezont fut a Repsol Hondánál: egyszer sem fért be az első tízbe, ráadásul sérülések is hátráltatják. Asseni csigolyatörésének utóhatásait még most is érzi, a silverstone-i visszatérése óta különösen gyenge a teljesítménye, a legtöbbször a pontszerzők közé sem tudott beférni a spanyol. Már a távollétében felmerült nyáron, hogy a szezon végén felbonthatja a szerződését a HRC-vel, ám akkor még mindkét fél kitartott amellett, hogy Lorenzo ki fogja tölteni 2020 végéig szóló kontraktusát.

A mostani rendkívüli sajtótájékoztató összehívása kísértetiesen emlékeztett arra, ahogy tavaly Dani Pedrosa bejelentette a visszavonulását a Sachsenringen, s egyúttal azt is kihirdették, hogy felveszik a MotoGP Legendák közé. Ha tippelnünk kellene, most is ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek – aztán délután 15 órakor okosabbak leszünk…

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások