WTCR

Kristoffersson húzta be az utolsó futamot, Michelisz a 9.

A pole-ból induló svéd nyerte meg az utolsó suzukai versenyt Esteban Guerrieri előtt, aki második helyének köszönhetően ismét visszavette a vezetést összetettben a magyar pilótától.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Johann Kristoffersson indulhatott az élről a WTCR harmadik, egyben utolsó japán versenyén, és bár Tiago Monteiro jobban startolt, a svéd visszaverte a portugál támadását. Michelisz Norbert a tizedik helyről vághatott neki a viadalnak, de rögtön javított egy pozíciót, míg mögötte Tassi Attila haladt. Hátrébb viszont történt egy hármas ütközés: Mehdi Bennani, Tom Coronel és a szabadkártyás Ritomo Miyata akadt össze, emiatt a biztonsági autót is pályára küldték.
 
Az újraindítást követően Kristoffersson megtartotta a vezetést, és onnantól kezdve nem is forgott veszélyben a győzelme. Mögötte viszont történtek változások: Monteiro a hajrában elengedte hondás márkatársát, Esteban Guerrierit, aki ezzel ismét az élre állt a világkupában. A dobogót Kevin Ceccon tette teljessé: a közvetítésben nem mutatták, de valahogy ő is megelőzte Monteirót – igaz, ez még nem biztos, hogy véglegesnek is tekinthető, ugyanis többeket is vizsgálnak még.
 
Thed Björk, Gabriele Tarquini, Andy Priaulx és Rob Huff érkezett mögöttük, akik kalandos versenyt vívtak egymással. Micheliszt Jean-Karl Vernay tartotta nyomás alatt szinte az egész futamon, de a hyundaios kitartott, s ezzel csak hétpontos a hátránya összetettben Guerrierivel szemben. Tassi viszont hibázott, valamint büntetést is kapott, amiért rosszul állt fel a rajtrácsra, így végül 18. lett, azaz nem szerzett pontot. Ellentétben a bajnokságban szintén fontos tényezőnek számító Yvan Mullerrel, aki a 15. helyen futott be. Folytatás három hét múlva Makaóban.
 
A 3. futam előzetes végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások