WTCR

Kristofferssoné a második edzés, Michelisz a 2.

Michelisz Norbert a második helyen zárta a portugáliai második szabadedzést, akit csak Johan Kristoffersson tudott megelőzni. Tassi Attilát a 16. helyen intették le.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !
Ideális körülmények között startolt el a Túraautó-világkupa portugáliai fordulójának második szabadedzése. A 40 percesre tervezett szabadedzést tegnaphoz hasonlóan ismét félbe kellett szakítani. Nagyjából féltávnál Tom Coronel ütközött Mikel Azconával, pár pillanattal később pedig füstölni kezdett Coronel Cuprája, aminek következtében megállni kényszerült a pálya szélén. A félbeszakítás előtt Johan Kristoffersson vezette a mezőnyt, de a volkswagenes pilóta ideje még elmaradt a tegnapi edzést élen záró Nestor Girolami idejétől. Előkelő helyen álltak ekkor a magyar versenyzők, hiszen Michelisz Norbert a 3., míg Tassi Attila az 5. helyen várta a folytatást.

A piros zászló végeztével a pilóták hamar kijöttek a pályára, és komoly javulásnak indultak az időeredmények. A tréning hajrájához érve Yann Ehrlacher vezette a mezőnyt, Thed Björköt mindössze öt századdal megelőzve. Fél perccel a vége előtt az edzés elején vezető Kristoffersson rakott össze egy remek kört, mellyel több mint négy tizeddel vette át a vezetést. Idejét már nem tudták megverni. Michelisz az utolsó körével feljött a második helyre, tehát bizakodva várhatja a folytatást. A harmadik helyen Yann Ehrlachert intették le, őt Thed Björk, majd Rob Huff követi. Tassi Attila a 16. helyen fejezte be az edzést, csapattársa Tiago Monteiro mögött szorosan.

A program a 12:00-kor kezdődő időmérővel folytatódik Vila Realban.

A 2. szabadedzés végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások