WTCR

Kristofferssoné a sima, Micheliszé a fordított pole vasárnapra

A kétszeres ralikrossz-világbajnok először tudott időmérőt nyerni a WTCR-ben, míg a magyar vk-éllovas tizedik rajthelye a második futamra jelent rajtelsőséget. Guerrieri így is hozott rajta újabb két pontot, Muller viszont már a Q1-ben elvérzett. Tassi a 11. helyen zárt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A korábbi csúszások miatt 25 perces késéssel vette kezdetét a WTCR második időmérője Suzukában, ahol ezúttal a rövidített vonalvezetésen köröznek a pilóták. Az eső viszont elállt az első kvalifikáció óta, de még így is jócskán vizes aszfalton vághattak neki a Q1-nek a versenyzők – ráadásul elmondásuk szerint nem is száradt olyan gyorsan a pálya, mint arra számítottak.
 
Az első szakasz piros zászlóval ért véget: Augusto Farfus balesetezett és ragadt a kavicságyban. A leggyorsabb Andy Priaulx volt, megelőzve Esteban Guerrierit és Thed Björköt, magyar szempontból viszont az volt a legfontosabb információ, hogy Michelisz Norbert és Tassi Attila is továbblépett a második etapba, méghozzá a kilencedik és tizedik pozícióban. Az összetett elsőségért komoly harcban lévő Yvan Muller viszont nem, ő csupán 17. lett, így mindkét vasárnapi futamot erről a rajthelyről kezdheti majd meg (ráadásul a szombati futamra kvalifikáló edzésen pedig csak 27. lett).
 
A Q2 elején a Michelisz legközelebbi üldözőjének számító Esteban Guerrieri került bajba: az utolsó kanyarban lesodródott a pályáról, megtörte a Honda jobb elejét. Az argentin még így is tovább tudott jutni a végén a sérült autóval a harmadik helyen: rajta kívül Priaulx, Tiago Monteiro, Johann Kristoffersson és Mikel Azcona zárt az első ötben. Michelisz rossz ütemben futotta a gyorskörét, így 10. lett, ami viszont rajtelsőséget jelent számára a fordított rajtrácsos futamra. Tassi a 11. helyen zárt.
 
A Q3-ban Kristoffersson első pályára gurulóként végig vezetett, csak Priaulx tudott rá veszélyes lenni, ám ő meg elrontotta az utolsó kanyart, így a Volkswagen svédje megszerezte első pole-ját a WTCR-ben. Az első időmérőt megnyerő Monteiro lett a második, Azcona a harmadik, míg Guerrieri negyedikként zárt, ezzel pedig újabb két pontot faragott a hátrányából: most kilenc egység a lemaradása Norbival szemben. Folytatás szombaton reggel 8-kor az első versennyel.
 
A második időmérő végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások