MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Krummenacher csapata Ducatira vált a Supersportban

Az olasz CM Racing úgy döntött, hogy a 2022-es szezont már nem Yamahával, hanem a Ducati 955-ös V2-es versenygépével kezdi majd meg a Supersport világbajnokságon.
Forgó Ariel János 2021.11.04. 22:19:38
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Superbike-ban egyébként is ducatizó Aruba Racing (gyári Ducati istálló), valamint Barni Racing is képviselteti majd magát jövőre a Supersportban, természetesen az olasz márka motorjával – köszönhetően a megváltozó szabályrendszernek. Most bejelentkezett egy újabb ducatis alakulat, pontosabban egy olyan csapat, mely már idén is jelen volt a Supersportban, azonban úgy döntöttek, hogy márkát váltanak. A 2019-es Supersport világbajnok, Randy Krummenacher csapatáról a CM Racingről van szó, mely eddig Yamahával ment. Az olasz gárda tehát jövőre már a Ducati 955-ös V2-esével áll fel a rajtrácsra, azt azonban még nem lehet biztosra mondani, hogy 2022-ben is Krummenacher lesz a versenyzőjük, hiszen (egyelőre) nem egyeztek meg a felek. A svájci motoros mindenesetre a hírek szerint szívesen folytatná az olasz csapattal, hiszen Krummenacher 2019-es világbajnoki szerelőgárdjából ketten is a CM Racing kötelékében vannak, köztük főmérnöke, Manuel Cappelletti. Mindazonáltal Krummenacher már csak azért sem lenne rossz választás a friss ducatis alakulat számára, mivel ő volt az, aki még a Barni Racing tesztversenyzőjeként az elsők között vitte pályára a V2-es Ducatit.
 
Krummenacher még 2020 októberében tesztelte a V2-es Ducatit a Barni Racing égisze alatt
 
A márkaválasztás egyébként még mindig egyfajta lutrinak számít a Supersportban, mivel továbbra sem lehet tudni, hogy az új regulák mellett vajon melyik gyártó motorja lehet a favorit a következő szezonban. A semleges nézők számára persze az lenne a legjobb koreográfia, ha egy minél inkább kiegyenlített mezőnyt látnánk, azonban sokan ennyire azért nem optimisták. Korábban például az EvanBros csapatfőnöke is kifejtette aggodalmát annak kapcsán, hogy talán nagyon egy irányba billen majd a mérleg nyelve. A teljesség igénye nélkül ne feledkezzünk meg róla, hogy az R6-os Yamahán és a 955-ös Ducatin kívül a Kawasaki 636-osa, az MV Agusta F3 800 és a Triumph 765 Street Triple is ott lesz majd a mezőnyben. Persze a következő szezon kezdetéig bőven alakul majd, hogy ki melyik márka motorja mellett teszi le a voksát. 

Fotó: World Superbike Media ; SC-Project
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast