Supersport 300

KTM-ek uralták a Supersport 300-as idény első napját

Az A és a B csoportban is kettős sikert aratott az osztrák márka, miközben a regnáló világbajnok Ana Carrasco csak a kilencedik helyezést szerezte meg a saját szekciójában.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A Motorland Aragón versenypályán kerül sor a Supersport 300-as világbajnokság idei első fordulójára – Phillip Islandre és Thaiföldre nem kísérték el a WSBK-t –, pénteken pedig rögtön két szabadedzéssel mutatkozott be a rekordot jelentő 51 fős mezőny, amelyet az új formátum értelmében ketté is bontottak.
 
Az A és a B csoportban is a KTM-ek vitték a prímet: előbbiben a tavalyi spanyolországi viadal győztese, Koen Meuffels volt a leggyorsabb Jan-Ole Jähnig előtt, míg utóbbiban Victor Steeman zárt az élen – ha összesítjük a két listát, a 18 éves holland ideje a második helyre lett volna elegendő. Az indulók között ott van az első női motoros világbajnok, Ana Carrasco is, aki az A csoport kilencedik helyével indította címvédő hadjáratát.
 
Ami a további menetrendet illeti: szombaton jön még egy harmadik szabadedzés, majd a szintén kettébontott Superpole-kvalifikáció. Az összesített tabellán ott az első harminc között végző motoros már akkor biztosítja a helyét a vasárnapi rajtrácson, míg a maradék versenyző szombat délután egy reményfutamban – hivatalos ’Utolsó esély’ verseny nevet viseli a viadal – küzd meg a fennmaradó hat helyért.
 
Az A csoport összesített pénteki eredményei:

A B csoport összesített pénteki eredményei:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások