MotoGP

KTM: „Előbb, vagy utóbb dominálni fogunk a MotoGP-ben is”

Az osztrákok vezérigazgatója, Stefan Pierer, arról beszélt, hogy a csapata sosem fog lemondani a térhálós csővázról, valamint erőteljes példákkal próbált érvelni amellett, hogy egyszer a királykategóriában is az ő motorjuk lesz a legjobb.
A valenciai esőben szerzett Pol Espargaro dobogó után ugyan senki sem számított arra, hogy idén már tarolni fog a KTM, de talán váratlanul érte magát a csapatot is, hogy nincs jelentősebb előrelépés 2018-hoz képest Johann Zarco leigazolásával sem. A Ducati az osztrákokhoz hasonlóan 2003-as királykategóriás bemutatkozásuk óta térhálós csővázat használt, ám 2009-ben váltottak, 2012-től pedig ők is az alumíniumból készült motorvázat használják. A KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer elmondta, hogy ők miért is nem terveznek semmiféle váltást:

„Ha a Ducati útját követjük, akkor veszítünk” - nyilatkozta Pierer a Motorsport.com szakoldalnak. „A KTM két okból van ott a versenysorozatokban, mégpedig az innováció és a motorok eladása miatt. A Ducati MotoGP projektje abszolút nem látszik meg a boltokban, hiszen 2018-ban 53000 motort adtak el, míg mi 261000 darabot. Számomra a versenyzés nem csak az érzelmekről szól. Az a mottóm, hogy nyerj vasárnap és add el hétfőn.”

A vezérigazgató többek között a dakari dominanciával akarta hangsúlyozni, hogy ki fogják várni a saját korszakukat a MotoGP-ben, ami szerinte viszont biztosan eljön: „Mindenképpen ragaszkodunk a térhálós csővázhoz, mert ez az egyik legnagyobb erősségünk, hiszen rugalmasságot nyerünk vele, valamint a motor súlya sem akkora. A motoros sok szakágában ennek segítségével lehet dominálni. A jelenlegi cél az, hogy a legjobb embereket ültessük a legjobb pozíciókba. 11 évet vártunk arra, hogy Supercrossban nyerjünk, de amikor sikerült utána jött öt cím zsinórban. A Dakaron 7 évet vártunk és megérte, hiszen ott egymás után tizennyolc győzelmet arattunk. Lehet, hogy kelleni fog még akár 10 év is a MotoGP-ben, de előbb vagy utóbb dominálni fogunk.”

Fotó: Red Bull KTM


Hozzászólások