MotoGP

KTM: „Nem véletlen ez a győzelem”

Az osztrák gyártó vezetői is megszólaltak Brad Binder történelmi győzelme után, és szerintük ez a siker is igazolja, hogy jó irányba haladnak a motor fejlesztésével.
Brad Binder tökéletes futamot teljesített a brnói hétvégén, amivel magabiztosan megszerezte saját, és egyben csapata első MotoGP-s futamgyőzelmét. A kategóriában újonc dél-afrikai mellett a gyártó is rendkívül elégedett a sikerrel, a KTM motorsportért felelős igazgatója, Pit Beirer elmondása szerint ezzel túl is lőttek az idei évre kitűzött céljaikon. Beirer szavait a Motorsport.com idézi:

„A célunk az volt, hogy száraz futamon is dobogóra kerüljünk. Ha egy olyan pályán sikerül, ahol alacsony a tapadás, mint mondjuk Brnóban, akkor nincs okunk azt hinni, hogy máshol nem menne. Tudjuk, hogy az idei évre rengeteget fejlődött a motorunk, ezért nem véletlen ez az eredmény. Több mint egy évig dolgoztunk együtt Dani Pedrosával és Mika Kallióval, valamint az egész tesztcsapattal, hogy az RC16 ilyen szintre kerüljön.”

Beirerhez hasonlóan, a KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer is elégedetten nyilatkozott a győzelem után: „Az, hogy a negyedik MotoGP-s szezonunkban győzelmet tudtunk szerezni, igazolja a KTM Motorsport részlegének szaktudását, valamint a fejlesztő mérnökök képességét. Külön köszönet Pit Beirernek és Mike Leitnernek a projekt vezetéséért, valamint a fáradhatatlan munkájukért, amit a program sikerességének érdekében tettek. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a versenyzőinknek, hogy a legjobb szintig eljussanak, úgy, mint Brad, aki folytatta sikereit a Rookies Cup, Moto3 és a Moto2 után. Most a hazai versenyekre koncentrálunk a Red Bull Ringen, ahol megünnepelhetjük ezt a mérföldkövet a KTM történelmében.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások