F1

Kubica visszaül az Alfa Romeóba hétvégén

A lengyel versenyző a szezon előtti barcelonai tesztek után ismét autóba pattan a Stájer Nagydíj első szabadedzésén.
Robert Kubica hosszú huzavona után lett az Alfa Romeo F1-es gárdájának a tesztversenyzője, és a csapat fejlődéséből jócskán ki is veszi a részét: a szezon előtti teszteken, Barcelonában is kapott lehetőséget a csapattól, most pedig a Stájer Nagydíj helyszínén, Ausztriában kap lehetőséget az első szabadedzésén, Antonio Giovinazzi helyére ugrik be a lengyel:

„Nagyon várom már, hogy visszatérjek a pályára a hétvégén, különösen egy ennyire hosszú szünet után” – idézi a lengyelt a Motorsport.com szakoldal.  „A célom továbbra is az, hogy minél több adattal és visszajelzéssel tudjak a mérnököknek szolgálni. Ez a hétvége eléggé más lesz mindenki számára, mivel ugyanazon a helyen versenyeznek ahol pár nappal ezelőtt, szóval minden adat nagyon fontos lesz, amit az Osztrák Nagydíj során gyűjtöttünk.”

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke is nyilatkozott Kubicával kapcsolatban: „Várom már, hogy Robert autóba pattanjon pénteken, mert sok tapasztalata van, és ez mindig jól jön, hogy jobban megismerjük az autónkat. Az elmúlt héten is a csapattal tartott, szóval mindennel tisztában van, amit a mérnökökkel megbeszéltünk. Ez egy lehetőség lesz számára, hogy megtapasztalja az autót, és segítsen fejlődni.”

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter


Hozzászólások