Superbike

Laguna Seca kikerül a WSBK naptárából, Kazahsztán pótolhatja

A kaliforniai pálya bejelentette, hogy jövőre nem látogat el hozzájuk a Superbike-világbajnokság mezőnye. A helyükre egy teljesen új helyszín érkezhet.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Laguna Seca 2013 óta adott otthont a Superbike-világbajnokság amerikai fordulójának, 2014 óta pedig átvette a MotoGP által addig használt júliusi időpontot a versenynaptárban. Ugyanakkor a kaliforniai pálya kedden bejelentette, hogy jövőre biztosan nem fogadják a mezőnyt: ezt előbb a 2019-es naptáruk kiadásával közölték, majd közleményben külön is megerősítették a tényt, hozzátéve, hogy 2020-ban visszatérhet hozzájuk a sorozat.

A MotorCycleNews.com információi szerint a felajánlott dátummal voltak problémái Laguna Secának, a verseny időpontját ugyanis módosították volna annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan hosszú a nyári szünet. Az amerikai futam így júliusról augusztus közepére került volna át – az eredeti időpontot a szinte biztosan visszatérő dél-afrikai Kyalami kapja meg a tervek szerint –, ez azonban más eseményekkel való ütközés miatt nem tetszett a kaliforniai létesítmény vezetőinek.

Bár a WSBK szervezői egyelőre még előzetes versenynaptárt sem adtak ki a következő szezonhoz, a SpeedWeek.com információi szerint egy teljesen új helyszín, a kazahsztáni Sokol Circuit veheti át a Laguna Seca-i pálya helyét a kalendáriumban. Emellett több forrás is biztosra veszi, hogy mind Jerez, mind a már említett Kyalami visszatérhet a Superbike-vb körforgásába, magyar szempontból viszont rossz hír, hogy egy év után Brno ismét kikerülhet onnan.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások