MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Laguna Secában De Angelis helyettesíti Spiest

Immáron biztos, hogy Ben Spies még a lagunai secai versenyhétvégén sem tér vissza, hiszen a Pramac Racing által kiadott sajtóközlemény arról számol be, hogy az amerikai viadalon Alex De Angelis helyettesíti majd az amerikait.
Forgó Ariel János 2013.07.01. 11:45:36
A soron következő sachsenringi viadalon továbbra is Michele Pirro lesz Andrea Iannone ideiglenes csapattársa, azonban mivel azt követően, július 23. és 25. között a Ducati egy privát tesztet szervezett Misanoban, az olasz tesztpilóta nem tud elutazni Laguna Secába. Tulajdonképpen ebből kifolyólag merült fel Alex De Angelis neve, aki jelenleg a Moto2-ben, a Forward Racing színeiben szerepel. Mivel a Moto3 és a Moto2 nem látogat el Laguna Secába, ezért De Angelis gond nélkül vehet részt a viadalon, pláne, hogy a 29 éves versenyzőnek van királykategóriás tapasztalata. A 15-ös rajtszámmal versenyző pilóta 2008-ban és 2009-ben, a Gresini Racing színeiben két teljes évet is lehúzott a legnagyobbak között, 2010-ben pedig három futam erejéig Hiroshi Aoyama helyetteseként még visszatért a MotoGP-be az Interwetten Racinggel.
Utóbbit leszámítva De Angelis tulajdonképpen 2010 óta a Moto2-ben versenyez, több-kevesebb sikerrel, hiszen az elmúlt három szezonban hét dobogós helyet szerzett, amiből három győzelem volt. Idén elég döcögősen megy a szekér neki, hiszen a szezonnyitó óta mindössze egy nyolcadik hely a legjobb eredménye, vagyis a pódium, illetve az első hely közelébe nemigen tud kerülni a Speed Up motoron ülő versenyző. Természetesen Alex De Angelistől nem szabad túl sokat várni laguna secai beugrása alkalmával, hiszen bármely olyan versenyzőnek igen nehéz dolga lenne a helyében, aki már több éve nem ült MotoGP gépen, illetve egyetlen kilométer teszt tapasztalata sincs a jelenlegi technikával. Ben Spiest így tehát leghamarabb Indianapolisban láthatjuk ismét versenyezni.
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast