F1

Latifi veszi át Kubica helyét a Williamsnél

A szezon utolsó versenyhétvégéje előtt végre hivatalosan is megerősítették, hogy az eddig tartalékpilótaként tevékenykedő kanadai lesz jövőre George Russell csapattársa.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Robert Kubica nyolc évvel súlyos ralibalesete után tért vissza idén a Formula-1-be, teljesítménye azonban elmaradt a várakozásoktól: bár a Williams is messze a leggyengébb autó volt, újonc kollégájától, George Russelltől is rendre kikapott – igaz, a grove-i gárda egyetlen 2019-es pontját viszont a lengyel szerezte. Kubica már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy a szezon végén távozik a csapattól – a hírek szerint a Haasnál vagy a Racing Pointnál köthet ki tesztversenyzőként –, most pedig végre az is kiderült, ki veszi át a helyét.
 
Persze nagy meglepetés nem történt, hiszen eddig is biztosra lehetett venni, hogy Nicholas Latifi lesz a befutó. A kanadai pilóta tartalék- és fejlesztőversenyzőként dolgozott idén a Williamsnél, több szabadedzésen is rajthoz állt, miközben a Formula-2-ben futott teljes szezont, s az Abu Dhabiban esedékes idényzáró előtt a bajnokság második helyén áll. Claire Williams helyettes csapatfőnök szerint az F2-es produkciója mellett az győzte meg az alakulatot, hogy tartalékként is mennyire fontos és tisztelt tagja volt az istállónak.
 
Maga Latifi így kommentálta a bejelentést: „Izgalommal tölt el, hogy versenyzőként csatlakozhatok a mezőnyhöz 2020-ban. Nagyon élveztem idén a munkát a csapattal, igyekeztem az autó fejlesztésében, valamint a pályán és a gyárban is segíteni őket, ahol csak tudtam. Már várom a közös utat az istállóval, és izgatottan várom, hogy bemutatkozhassak az F1-ben a 2020-es Ausztrál Nagydíjon” – fogalmazott a 24 éves pilóta, aki jövőre az egyetlen újonc lesz a Formula-1-ben. A Williams bejelentésével egyébként teljessé vált a jövő évi mezőny, hiszen az összes ülés elkelt: a grove-iak mellett csak a Renault-nál lesz változás azáltal, hogy Esteban Ocon veszi át az F1-ből távozó Nico Hülkenberg helyét.

Fotó: Williams Racing


Hozzászólások