Superbike

Laverty Ducatival marad a Superbike-vb-n, Fores a BSB-ben folytatja

Chaz Davies, Alvaro Bautista és Michael Ruben Rinaldi mellett még egy gyári Ducati lesz a Superbike-vb 2019-es rajtrácsán, miután Eugene Lavertynek sikerült megegyeznie a Kawasakiról váltó Go Eleven csapattal. Eközben az is eldőlt, hogy mi lesz Xavi Fores sorsa.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Go Eleven csapat az utóbbi években Kawasakival versenyzett a Superbike-vb-n, de már korábban felmerült velük kapcsolatban a márkaváltás lehetősége. Eleinte az Apriliával hozták szóba őket, ám úgy tűnik, a noale-i márka végleg eltűnik a WSBK-ból (bár hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban még nem érkezett, de Romano Albesiani sportigazgató már elmondta: kizárólag a MotoGP-re kivánnak koncentrálni), így az istálló a Ducatival összeállva áll rajthoz a 2019-es idényben. A bolognaiak sportigazgatója, Paolo Ciabatti állítólag elkötelezett volt a projekt mellett azzal a kitétellel, hogy nem mindegy, kit ültetnek a motorra. Az alakulatnak nem mást sikerült megszereznie, mint a 2013-as Superbike-szezonban vb-ezüstérmet és számos futamgyőzelmet szerző Eugene Lavertyt.
 
A MotoGP-ben is megforduló északír motoros előtt számos ajtó bezárult az átigazolási szezonban – idei csapata, a Shaun Muir Racing például BMW-ve vált, és a Tom Sykes, Markus Reiterberger duót indítja –, de most már eldőlt, hogy maradhat a Superbike-ban (pedig korábban a supersportos visszatérés sem volt kizárt). „Nagyon várom már, hogy a Go Eleven csapattal és az új Ducati Panigale V4-gyel versenyezzek. Elég stresszes öt hét áll mögöttem, de nagyon örülök, hogy versenyképes motorom lesz jövőre is. A Ducati remélhetőleg olyan technikát fog adni nekünk, amellyel a győzelemért harcolhatunk” – nyilatkozta Laverty a Speedweek.com hasábjain.
 
Eközben az is hivatalossá vált, hogy Xavi Fores a Brit Superbike-ban, azon belül is a Hondánál folytatja pályafutását a 2019-es szezonban. A komoly tapasztalattal rendelkező és az idei évben a világbajnokságon öt dobogós helyezést szerző spanyol motoros csapattársa Andrew Irwin lesz. A 2018-as idényt összetettben a hetedik helyen záró Foresnek a Barni Racingnél Michael Ruben Rinaldi érkezése miatt nem maradt hely a következő idényre. „Izgatottan várom, hogy Angliában versenyezzek a Brit Superbike-ban. Folyamatosan figyelemmel kísértem a sorozatot, itt fantasztikus küzdelmek és persze óriási rajongói tábor van. Izgalmas lehetőség ez a számomra az új versenypályákkal, nagyon várom már a kihívást, szeretnék köszönetet mondani a Hondának.”
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások