Superbike

Laverty: „Szeretnék a lehető leghamarabb futamokat nyerni”

Bizakodva tekint a BMW-s projekt elé az ír motoros, aki már idén megtapasztalta a pályán, mennyire jó alapokkal rendelkezik a bajorok versenygépe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Eugene Laverty a Team Goeleven Ducatiján eltöltött 2019-es idény után jövőre már a BMW gyári csapatában fog indulni a Superbike-világbajnokságon. Bár az első tesztre még várnia kell, a héten tartott milánói EICMA show-n már a bajor márka színeiben tűnt fel az ír versenyző, akit a WorldSBK.com meg is szólaltatott a helyszínen: „Most először vagyok BMW-s pólóban, és készen állok. Három hét múlva fogok először felülni a motorra, itt egyelőre csak megnézni tudtam az új színeket, meg persze találkoztam a csapatokkal és az új csapattársammal, Tom Sykesszal.”

De vajon mit vár a számára új motortól és projekttől? „Idén néhány alkalommal már versenyeztünk egymással Tommal a pályán, és igencsak bátorító tapasztalatokat szereztem, mivel a váz nagyon agilis, remekül kanyarodik. Phillip Islanden is Tommal csatáztam, és az volt az új motor első versenye, mégis kiválóan működött. Részese akartam lenni ennek a projektnek, mert látom, hogy jó alapokkal rendelkezik a motor, és már csak fejlődni fog. Szeretnék a lehető leghamarabb futamokat nyerni, de egyelőre nehéz igazi célokat megfogalmazni addig, amíg nem ülök fel a motorra a hónap végén. Remélhetőleg egy hónap múlva már többet tudok mondani arról, hol is állunk.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások