Superbike

Laverty veszi át Reiterberger helyét a BMW-nél 2020-ban

A bajor márka péntek délután bejelentette, hogy leigazolták a korábbi vb-ezüstérmest a Superbike-világbajnokság következő szezonjára, aki vélhetően Tom Sykes csapattársa lesz.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A BMW az idei szezontól kezdve új motorral és újra gyári támogatású csapattal, Shaun Muir alakulatának partnereként van jelen a Superbike-világbajnokságon. A két S1000RR nyergében Tom Sykest és Markus Reiterbergert láthatjuk, ám míg előbbi már szerzett néhány dobogós helyezést, a német motoros nem igazán tudja tartani a tempót a 2013-as világbajnokkal.

Ennek fényében nem nagy meglepetés a BMW meglepetése, miszerint Reiterberger az évad végén távozik a csapattól. A helyét pedig nem más veszi át, mint Eugene Laverty, aki két év MotoGP-zés után épp Shaun Muir csapatánál tért vissza a WSBK-ba még 2017-ben egy Aprilia nyergében, idén viszont már a Team GoEleven privát Ducatiján ül. A 2013-ban összetettbeli ezüstéremig jutó ír motoros jövőre viszont visszatér a számára jól ismert gárdához, ahol immár egy gyári BMW-n fog ülni, s bár hivatalos megerősítés erről még nem született, vélhetően Sykes lesz majd a csapattársa.

Marc Bongers, a BMW Motorrad motorsport-igazgatója így fogalmazott az új igazolás kapcsán: „Eugene Laverty személyében egy rendkívül tapasztalt motorost köszönthetünk a fedélzeten, aki ráadásul Shaun Muir csapatát is ismeri. Egyúttal szeretnénk nagy köszönetet mondani Markus Reiterbergernek, aki a kezdetektől komoly szerepet vállalt az új RR versenyváltozatának fejlesztésében, így kulcsfontosságú volt a sikereinkben. Mindent megteszünk a szezon hátralévő versenyein, hogy sikeresen zárhassuk vele az idényt.”

Shaun Muir csapatfőnök a következőket mondta el: „Először is, köszönetet kell mondanunk Markus Reiterbergernek az elköteleződéséért és az erőfeszítéseiért. Ezzel egyidejűleg örömmel üdvözlöm Eugene Lavertyt a BMW Motorrad WorldSBK Teamben 2020-ra, s egyúttal köszöntöm ismét az SMR csapatában. Eugene a csatlakozásával értékes tapasztalatot hoz magával, erősen hisszük, hogy közösen komoly esélyesei leszünk a dobogós helyezéseknek. Reméljük, hogy amint pályára gurul a novemberi teszteken, a motor is más szintet fog képviselni, s a tapasztalata és a sebessége komoly hozzájárulás lesz a Superbike-projektünkhöz.”

Fotó: Team Go Eleven


Hozzászólások