Egyéb autósport

Le Mans 24: Lépéselőnyben a 7-es Toyota, kiélezett küzdelem a GT-ben

Bár több balesetet és biztonsági autós fázist is hoztak az éjszakai órák, az élen továbbra is a Kamui Kobayashi, Mike Conway, Jose Maria Lopez egység áll, előnyük pedig egyre nagyobb Fernando Alonsóékkal szemben.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Izgalmasan alakultak az éjszakai órák a 87. Le Mans-i 24 óráson: több baleset is történt, a legnagyobb drámát viszont kétségkívül az addig harmadik helyen álló #17-es SMP Racing és Egor Orudzhev falba állása jelentette. A biztonsági autók emiatt és további incidensek okán is pályára gurultak, s hol az egyik, hol a másik Toyotának kedveztek az élen. A Kamui Kobayashi, Mike Conway, Jose Maria Lopez trió viszont konstansan gyorsabbnak tűnik a Fernando Alonso, Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi hármasnál, s a kora reggeli órákra már két perc fölé hízott a #7-es autó előnye.
 
A Toyoták mögött az SMP-baleset után a korábban bajba kerülő #3-as Rebellion lépett fel a harmadik pozícióba, megelőzve a #11-es SMP Racinget és az #1-es Rebelliont – igaz, előbbi egységre épp a jelen sorok írásakor róttak ki háromperces büntetést szabálytalan gumihasználat okán. Arányaiban amúgy az LMP1-ben történt a legtöbb kiesés: a nyolc indulóból már hárman – az említett #17-es mellett a #10-es DragonSpeed és a rendre sokat szenvedő ByKolles – kiestek.
S ha már DragonSpeed: nem sokkal reggel hét után az LMP2-es autójuk is összetört Pastor Maldonadóval a volánnál. Ezt a kategóriát amúgy a #26-os G-Drive vezeti jelentős előnnyel a #36-os Signatech előtt. A GTE Próban a sokáig vezető #92-es Porsche fék- és kipufogócsere miatt visszaesett, de még mindig ez a géposztály messze a legszorosabb: jelenleg az #51-es AF Corse Ferrari vezet ugyan, de a #63-as Corvette és a #93-as Porsche is ott lohol a sarkukban. Ami pedig az amatőröket illeti: ott továbbra is a #85-ös Keating Ford őrzi az első pozíciót.
 
A Le Mans-i 24 órás autóverseny hátralévő bő hét óráját is élőben közvetíti az Eurosport 1, aki pedig az eredményeket követné élőben, IDE KATTINTVA megteheti.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások