F1

Leclerc: „Őrületes lenne a harmadik helyen végezni a bajnokságban”

A Ferrari monacói versenyzője hatalmas teljesítményként értékelné, ha az idei szezont a két Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött fejezhetné be, annak ellenére, hogy az első pár futam után álmodni sem mert erről.
Charles Leclerc mindössze egy Formula-1-es szezon után került a Ferrari csapatához, és nem is vall szégyent a marenellóiaknál, sőt várakozásokon felül teljesít: 19 versenyhétvége után az egyéni világbajnoki tabella harmadik helyén áll, megelőzve a Red Bull-os Max Verstappent és saját négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. A 22 éves versenyző egyelőre nem szeretné átvenni a vezető szerepet német kollégájától csapaton belül, de személyes teljesítményét nézve őrületesnek tartaná, ha jelenlegi pozícióját meg tudná őrizni a szezonzáró Abu Dhabi-i Nagydíj után is – minderről a Gptoday.net hasábjain beszélt:

„Nem veszem át a vezető szerepet” – jelentette ki Leclerc. „Tavaly még a 13. helyért küzdöttem, és sosem gondoltam volna, hogy idén már dobogós helyezésekért harcolhatok a bajnokságban.  A saját teljesítményem szempontjából ez nagyszerű lenne, és nagyon boldog lennék, mert az első négy vagy öt verseny után el sem tudtam képzelni, hogy az év ezen pontján ebben a pozícióban találom magam. Nagyon sokat dolgoztam az időmérős tempómon a szezon elején, változtattam pár dolgon, és ezek Franciaországtól kezdve sokkal jobban alakultak, így elégedett vagyok. Az eredményeket nézve nem voltak elvárásaim, de természetesen fejlődni akartam, szóval most nagyon boldognak érzem magam.”

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások