F1

Leclerc örülne, ha Vettel maradna a Ferrarinál

A monacói a négyszeres világbajnokkal folytatná tovább 2020 után, de nem szeretne beleavatkozni a két fél között folyó tárgyalásokba.
Sebastian Vettel jelenlegi szerződése a 2020-as szezon végén jár le a Ferrari csapatánál a Formula-1-ben, és még mindig nem tudni, hogy az idei szezon végén is marad az olasz csapatnál, más alakulathoz szerződik, vagy talán szögre akasztja a bukósisakot. Mindenesetre csapattársa, Charles Leclerc örülne annak, ha a négyszeres világbajnok mellett folytathatná pályafutását, annak ellenére, hogy tavaly volt egy pár összezörrenésük a versenypályán:

„A kapcsolatunk Sebastiannal mindig is jó volt. Ugyan tavaly volt egy pár rizikós helyzetünk, de ennek ellenére sem vesztünk össze, aminek örülök. Mind a ketten elég érettek vagyunk ahhoz, hogy elválasszuk a pályán történő és az azon kívüli dolgokat. Az én részemről nézve, minden a legnagyobb rendben. Szerencsésen érzem magam, abban a pozícióban, amiben vagyok ezzel a hosszútávú szerződéssel, de azt is tudom, ez nem fogja megingatni Sebet. Ő egy nagyon jó versenyző, és továbbra is azt várom tőle, hogy erős lesz” – mondta Leclerc, akit a MotorsportWeek szakoldal idéz.

A monacói azt is elmondta, nem szeretne beleavatkozni a tárgyalásokba a két fél között és tiszteletbe tartja a végső döntést: „Meg fogom érteni, és abban a helyzetben én semmin nem tudok változtatni.”

Eközben a maranellói alakulat csapatfőnöke, Mattia Binotto kijelentette, hogy már nagyon korán elkezdtek beszélni Vettellel a kontraktusának meghosszabbításáról: „A tárgyalások Sebastiannal már tavaly karácsonykor elkezdődtek és jelenleg is folyamatban vannak.”

Fotó: Ferrari S.p.A


Hozzászólások